Karnevalstämning. Isabel Axnér, Sara Olsson och Mats Nordgren ordnar karneval i stan. Foto: Fredrik Gustafsson

Fixar karneval i city – igen

Det var sju år sedan sist. Nu gör karnevalen i Enköping comeback, i ny regi.

  • Publicerad 10:22, 16 maj 2018

2011 var den senaste gången det var karneval och i Enköping.

Nu ska det bli karneval och latjolajban i Enköping – igen. Det ser trion Isabel Axnér, Sara Olsson och Mats Nordgren till.

– Jag bestämde mig förra året för att jag skulle anordna en karneval i år. Jag deltog i karnevalen förra gången det arrangerades 2011 och tyckte det var jättekul. Sen dess har jag väntat på att någon skulle arrangera det igen, men det har inte hänt, så då tänkte jag att gör något själv, säger Isabel Axnér, som fått med sig Sara Olsson, i Enköpings Centrumsamverkan och Mats Nordgren, från Sällskapet Salta skär.

Mats Nordgren var arrangör när Enköpingskarnevalen arrangerades på 80-talet. Under glansdagarna kunde karnevalen locka tiotusentals besökare.

– Mina karnevaler är väldigt längesen, -80, -81, -84 och -86. Men då var det kulturnämnden kan man säga som stod för det. Men det gjordes helt idéellt. Då blev karnevalerna väldigt stora, över hela staden. Då var det över 30 000 personer ute. Det kommer många ihåg, säger Mats Nordgren.

Riktigt så många besökare vågar årets arrangörstrio inte hoppas på. Årets karneval, som är tänkt att bli årligt återkommande, har fokus på barn, ungdomar och föreningsliv.

– På Stora torget arrangeras LattjoLajbanLördag med karuseller och hoppborg för de små, säger Sara Olsson, på Enköpings Centrumsamverkan.

Samtidigt som karnevalen går av stapeln, den 25 augusti, arrangeras även Kulturer i möte Skolparken.

Karnevalen i Enköping

Vad? Karnevalståg genom Enköping. LatjoLajbanLördag på Torget, och Kulturer i Möte i Skolparken.

När? 25 augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56