Fjärdhundrabadet öppnar redan nu!

Sol, varmt och snart sommarlov. Och nu kommer beskedet från kommunen: Fjärdhundrabadet öppnar redan lördagen den 2 juni.

  • Publicerad 09:41, 1 jun 2018

(Uppdaterad text)

Verksamhetschefen Lena Lantz säger:

– Det känns fantastiskt kul att kunna hälsa nya och gamla gäster välkomna till vårt fina bad. Vi hoppas att sommaren är här för att stanna, säger Lena Lantz, verksamhetschef.  

Fjärdhundrabadet, med ungefär 50 år på nacken, håller på att renoveras. Förra året rustades bassängerna innan anläggningen kunde öppna för sommaren, i mitten av juni. Även i år har premiären fått flyttas fram.

Något som retat upp många badsugna på sociala medier.

– Jag kan förstå att man tycker att det är tråkigt att badet inte kunnat öppna än. Särskilt med tanke på det fina vädret, säger Jimmy Wiltfalk, enhetschef Idrottshuset – idrott och fritid, med ansvar även för Fjärdhundrabadet.

Renoveringarna av Fjärdhundrabadet gör att badet kan finnas kvar i många år till.

Rör och ledningar i maskinrummet har bytts ut. Under säsongen kommer även solcellerna på anläggningen att bytas ut.

Även nästa år kommer Fjärdhundrabadet renoveras.

– För varje del som byts ut i vattensystemet förändras förutsättningarna och nya brister kan uppstå som behöver åtgärdas. Efter varje förändring behöver vattenreningsverket ställas in rätt så att vattenflödet cirkulerar i alla delar av bassängen och badvattnet får rätt temperatur. Detta krävs för att få ett rent vatten utan bakterie- och alg-tillväxt, säger Jimmy Wiltfalk.

Blir det öppning i juni även nästa år?

– Det är omöjligt att säga redan nu, säger han och tillägger:

– När vi kan öppna påverkas också av vädret. Tuffa vintrar gör att vi kommer igång senare med arbetet inför säsongsstarten än en mild vinter. Det är från år till år. När vi väl kan börja efter vintern, så tar det en viss tid innan det blir klart. Det är inte mycket vi kan göra något åt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Konferenshotell får ny expansiv ägare

Nyheter Lyckorna, som i dag driver mötesplatserna Haga Slott i Enköping och Schenströmska Herrgården i Surahammar, expanderar och adderar Fagerudd Konferens till verksamheten.tisdag 13/11 15:46

Fler däck dumpade i skogen

Nyheter Utreds som miljöbrott.tisdag 13/11 14:42