Fjärdhundrabon hamnade på Hansdotters guldfest

Fjärdhundrabon Magnus "Lengan" Legnerfält är OS-frälst. Punkt. OS i PyeongChang är det åttonde han upplever på plats. – Känslan, när man står där med gåshud då en svensk vinner medalj, säger han.

  • Publicerad 09:27, 20 feb 2018

Vad är det med OS som lockar dig?

– Det som lockar är folkfesten, samt känslan när man står där med gåshud då en svensk vinner medalj. Man träffar glada fans från hela världen som är där för att uppleva den största idrottsfesten som finns. Det är så långt man kan komma från fotbollens huliganer, säger Magnus "Lengan" Legnerfält och tillägger:

– Ofta träffar jag familjemedlemmar som är på plats för att se sina barn eller syskon tävla och det är så mäktigt att få dela upplevelsen med dem och se stoltheten i deras ögon.

Ditt häftigaste OS-minne?

– OS-finalen i ishockey 2010 i Vancouver. Kanada-USA i en kokande arena. 2-2 efter full tid och Kanada vann i "sudden", på hemmaplan, med alla de bästa spelarna på isen. Hela staden var i ett lyckokaos efteråt.

Vad åker du på helst, Sommar- eller vinter-OS?

– Jag tycker lika mycket om sommar- som vinter-OS, men allt mycket enklare på ett sommar-OS när det kommer till packning och klädsel.

Vilken är din favoritgren som åskådare?

– Jag brinner för skicross där jag känner både ledare, åkare och familjemedlemmar. Men det finns många grenar man gillar att uppleva live. Längdskidor är en klassisk gren där vi och norrmännen alltid står gnabbas på läktaren.

Ditt häftigaste minne hittills i PyeongChang?

– Vi har lyckats se alla de svenska gulden hittills så de dagarna har varit fantastiska, det är svårt att särskilja dem. Hanna Öbergs guld var så oväntat och häftigt så det sticker ut. Vi kramade hennes gråtande föräldrar efteråt, sånt glömmer man inte. Vi blev även inbjudna till Frida Hansdotters guldfest. Jag kan meddela att medaljen är både riktigt tung och fin.

OS i Tokyo 2020, kommer du att vara där?

– Jag hoppas naturligtvis att kunna vara på plats 2020 i Tokyo.

Tycker du att Stockholm borde söka för att stå som värdar för Vinter-OS 2026?

– Jag vill inte ha ett vinter-OS i Stockholm. Rent ekonomiskt är det inga problem, vi är duktiga på att arrangera stora evenemang men som åskådare blir det för utspritt. Jag vill kunna nå alla olika tävlingsgrenar på ett smidigt sätt, säger Lengan och tillägger:

– Första veckan hade vi långa dagar med mycket pendling när vi bodde i Seoul. Nu bor vi 100 meter från OS-parken tack vare nätverket man byggt upp under alla dessa mästerskap. Nu njuter vi av sista veckan här.

Har du något tips till den som vill åka på sitt första OS som åskådare?

– Bestäm dig tidigt för att kunna boka flyg till bra pris. Lägg ner tid på att hitta ett boende nära en tåg eller tunnelbanestation. Det är mycket pendlande under ett OS. Ett sista tips, lägg in en vilodag när du köper biljetter, det brukar behövas haha...

OS "Lengan" upplevt på plats:

Lillehammer, Aten, Peking, Vancouver, London, Sochi, Rio, PyeongChang.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52