Fjärdhundralands nya guidade cykelled invigd

Under fredagen invigdes den 38 kilometer nya cykelleden mellan Fjärdhundra och Örsundsbro. Längs leden kan du fika, bada och till och med få en guidning.

  • Publicerad 13:37, 29 jun 2018

På Landsberga Gård knöts ett symboliskt snöre för att förkunna Fjärdhundralands nya cykelled invigd.

– Vi vill binda ihop Fjärdhundra och Örsundsbro med den här leden, säger Mats Thorburn som är ordförande i föreningen Fjärdhundraland.

Det var Upplands landshövding Göran Enander och Enköpings kommunalråd Helena Proos som stod för knytandet, och båda hade cyklat till Landsberga dagen till ära.

Göran Enander är ute på en längre cykeltur genom Fjärdhundraland för att möta lokala aktörer och fördjupa sig i frågor som natur-turism och småföretagande.

– Jag träffar väldigt mycket människor. Det blir ett helt annat möte när man kommer med cykel i stället för bil, säger Göran Enander.

Han har även cyklat en bit av den nya cykelleden och intygar ledens goda kvalitet.

– Sedan att det blåser ibland kan man inte göra så mycket åt, säger Göran Enander.

Ljudguidning

Till cykelleden finns också en ljud-guidning via appen Storyspot. Genom den kan du som åker längs leden få veta mer om omgivningarna du cyklar runt i.

Tanken är att den nya cykelleden bara ska vara den första etappen i ett större nätverk cykelleder.

– Vi vill binda ihop Uppsala, Bålsta, Västerås och Sala i nästa etapp, säger Mats Thorburn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Konferenshotell får ny expansiv ägare

Nyheter Lyckorna, som i dag driver mötesplatserna Haga Slott i Enköping och Schenströmska Herrgården i Surahammar, expanderar och adderar Fagerudd Konferens till verksamheten.tisdag 13/11 15:46

Fler däck dumpade i skogen

Nyheter Utreds som miljöbrott.tisdag 13/11 14:42