Avstängd. En spelare i Flemingsbergs IK stängs av i två års tid efter att ha tacklat domaren under en match i december. Bilden är en genrebild. Foto: Claudio Britos

Fleminsbergspelare tacklade domaren – stängs av i två år

Igår, måndag, kom en dom mot en hockeyspelare i Flemingsbergs IK. Spelaren stängs av – från all idrott – i två års tid efter att ha tacklat en domare på isen. Stockholms ishockeyförbund fördömer angreppet: "Det grövsta som skett inom svensk ishockey".

  • Publicerad 17:11, 7 jan 2020

Stockholms ishockeyförbund har stängt av en ishockeyspelare i Flemingsbergs IK i två års tid. Men inte bara från ishockey, utan från spel i all organiserad idrott under Riksidrottsförbundets paraply, rapporterar Aftonbladet.

Enligt en anmälan till Region östs disciplinkommitté, som citeras av Aftonbladet, ska spelaren under en match i mitten av december ha blivit irriterad efter ett domslut och först angripit domaren verbalt, sedan cross-checkat honom i bröstet så att han kastades bakåt och ramlade på isen.

Kommittén var inte nådig i sin kritik mot spelarens beteende som de beskrev som ”ett av de grövsta angrepp mot en funktionär som skett inom svensk ishockey”.

Fredrik Strandfeldt är sportchef för Flemingsbergs IK.

– Det är ett jättedåligt beslut av honom och han får betala ett otroligt högt pris för det han gjort. Hans förklaring till mig är att det är en motspelare som säger något och som han tror han vänder sig mot. Men det är fortfarande ett övertramp och inget vi som klubb ställer oss bakom. Det slår slint och han gör en missbedömning, säger Fredrik Strandfeldt.

Hur ser du på avstängningen?

– Det lägger jag som sportchef ingen kommentar på. Vi accepterar beslutet och kommer inte överklaga det.

Kommer han få komma tillbaka till klubben?

– Vi har två år på oss att ta ställning till det, det är inget som vi pratat igenom än. Han är avstängd i två år och kommer inte träna med oss under den tiden.