Tillfällig. En tillfällig lokal med bibliotek och fritidsgård ska öppna på Röntgenvägen 3. Foto: Henrik Lindstedt

Flempan får tillfällig fritidsgård och bibbla

I väntan på att den nya fritisdgården och biblioteket kan flytta in i Fleminghallen har kommunen ordnat fram en tillfällig lokal.

  • Publicerad 15:17, 21 jan 2020

På Röntgenvägen 3 i Flemingsberg håller man på att måla om ett rum på 400 kvadratmeter. Kommunen har kommit överens med Huge bostäder om att flytta dit delar av biblioteket och fritidsgården, tills man kan flytta in i Fleminghallen.

– Vi kände att situationen var ohållbar. Vi vill bara komma igång med verksamheten så fort som möjligt, säger Anna-Maria Bergman, ungdomschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Ska öppna i januari

Tanken är att den tillfälliga fritidsgården ska öppna nu i januari och ha samma öppettider som den som stängde i våras, fem dagar i veckan och öppna när skolan slutar.

– Vi bara väntar på att färgen ska torka. Sen ska vi bara köra över möbler och lite pingisbord. Det kommer gå snabbt, säger Anna-Maria Bergman.

Det kommer också bli ”enklare biblioteksverksamhet” med tidskrifter, läshörna och datorer. Öppettiderna är inte spikade.

Kommunen kommer också fortsätta ha utökade fritidsaktiviteter i idrottshallen och Annerstaskolan.

I samband med att kommunen sänkte åldersgränsen till 16 år sa de att de skulle ordna fram ett substitut i form av riktade aktiviteter till gymnasieungdomar.

– Vi kommer ha två tillfällen i veckan där vi riktar oss till gymnasieungdomar. Antingen i den här tillfälliga lokalen eller i en annan lokal. Det är inte bestämt.

Kan ni tänka er att samarbeta med Ines?

– Det är mycket möjligt att vi gör ett samarbete med Ines och andra aktörer och föreningar. De är jättevälkomna att söka stöd hos oss.