Paviljonger kan bli aktuellt på Björkebyskolan för att möta ett växande antal elever. Foto: Mikael Andersson

Fler elever kan få plats på Björkebyskolan i höst

I höstas stod 70 elever utan plats på Björkebyskolan till hösten 2018. Nu väntas barn- och ungdomsnämnden klubba en lösning: paviljonger på skolgården.

  • Publicerad 18:03, 22 jan 2018

I höstas skrev vi om att Björkebyskolan i Skälby inte kommer att ha plats för alla elever i närområdet som ska börja årskurs sex till hösten 2018.

Enligt barn- och ungdomsförvaltningens egna siffror saknades då cirka 70 platser, något som fick Liberalerna att föreslå paviljonger i anslutning till Björkebyskolan. På det viset skulle eleverna i närområdet slippa åka till andra kommundelar för att gå i skolan.

70 platser fattas på Björkebyskolan inför hösten 2018

Eva Ullberg (S), barn-och ungdomsnämndens ordförande sa då att hon skulle titta på möjligheterna att bygga paviljonger på skolan. Och nästa vecka, på tisdag den 30 januari lägger hon fram ett förslag om paviljongbygge när nämnden sammanträder. Tanken är att ett beslut då ska fattas.

– Det finns många elever i Barkarby och Skälby som önskar Björkebyskolan i dag. Vi har landat i beslutet att det finns förutsättningar för att bygga modulhus där, säger hon.

Gör plats för två extra klasser

Paviljongerna kan göra plats för två klasser i årskurs sex. Bygget ska, om det klubbas, ske så snart som möjligt för att skolan ska kunna ta emot de extra klasserna till hösten.

– Jag tror att det kan hjälpa de flesta eleverna som vill ha plats. Det är viktigt att det blir en trygg och bra skolmiljö för alla elever på skolan, och vi ser att specialsal, matsal med mera räcker för två extra klasser, säger Eva Ullberg.

Enligt barn-och ungdomsförvaltningen skulle projektet kosta runt åtta miljoner över två år. Årskostnaden skulle minska för varje år lokalerna används.

– Det är möjligt att de behövs i omställningen av skolorganisationen 2021, säger Eva Ullberg.

Järfällas sexor ska slippa byta skola

Glädjebeskedet: Nu kommer flera barn in på Björkebyskolan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hundratals hyresrätter planeras i Barkarbystaden

Nyheter "Attraktivt läge precis vid tunnelbanan" Planerna för nästa etapp i Barkarbystaden fortsätter, och bland annat planeras det för flera hundra hyresrätter, varav ett par hundra blir allmännyttiga.onsdag 23/5 15:23

Körkortsdags? Här är det svårast att köra upp

Nyheter Så många kuggar i Jakan på första försöket Det är högsäsäsong för alla med körkortsdrömmar. När det är dags att köra upp beger sig de flesta från västerort och Järfälla till Trafikverket i Jakobsberg för att visa vad de går för. Och de har...onsdag 23/5 11:54