Fler försäljningar på gång

Ärendet gällande Rälsen och Stallet, som du kan läsa om här intill, är inte den enda skolförsäljningen som är uppe på högsta beslutsnivå. Socialdemokraterna är skeptiska till det här tillvägagångssättet.

  • Publicerad 07:00, 10 nov 2017

Förutom det ärende som behandlas i kommunfullmäktige nästa vecka, finns det fler ärenden som inte har kommit lika långt i processen. Bland annat ett, som gäller tolv skolor och förskolor. Det togs upp på kommunstyrelsens senaste sammanträde i måndags. Framöver kommer även det att slussas vidare till kommunfullmäktige.

Det är först när de hamnar i kommunfullmäktige som skolor och köpesummor blir offentliga. Det är med andra ord sekretessbelagt exakt vilka skolor och summor det här andra ärendet handlar om.

– Vi har hittat köpare till fastigheterna, och det som nu behandlades i kommunstyrelsen är fastighetsöverlåtelseavtalet. Jag kan inte säga så mycket mer än så med tanke på sekretessen, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Men jag kan säga att det här är en del i arbetet med att kunna möta de stora investeringsbehov som finns i kommunen framöver, avslutar han.

­Freddie Lundqvist (S), oppositionsråd, tycker generellt att försäljningarna är en dålig idé. Socialdemokraterna yrkar avslag till dem, både i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

– Vår grundinställning är att vi själva bör äga våra verksamhetsfastigheter. På det sättet kan vi styra över vem som driver verksamhet där. Vi gillar inte att man släpper ifrån sig rådigheten på det här sättet.

Han tar som avskräckande exemplet upp äldreboendet Widaby, som Vi i Sollentuna skrev om i förra veckan. Fastigheten ägs och verksamheten drivs privat – och dras med stora problem.

– I fall som Widaby är det mycket svårare att styra över verksamheten. Det här företaget (Frösunda, reds. anm.) har stora problem, men vi har inga möjligheter att avyttra det. Vi vill inte hamna i motsvarande situation vad gäller våra skolor och förskolor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Handgranater orsaken till evakuering av polishuset

Nyheter De tidigare avspärrningarna av polishuset i Sollentuna efter att ett misstänkt farligt föremål lämnats in är nu hävda.måndag 25/6 13:35

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40