Minnesplats. I mitten av april sköts tre unga män ihjäl i Sätra. En minnesplats växte snart fram på torget utanför centrum. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Fler gärningsmän söks efter Sätramorden

Utredningen kring morden i Sätra går framåt, efter att en ung man greps igår, misstänkt för dubbelmordet på två unga män i källaren. Nu meddelar polisen att de söker flera gärningspersoner.

  • Publicerad 15:44, 5 jun 2019

I går skrev vi om att en ung man anhållits, skäligen misstänkt för dubbelmordet av två unga män i en källare i Sätra i april.

I dag gick polisen ut med att fler personer antagligen är inblandade i händelsen som skakade hela Sätra.

"Polisens uppfattning är att fler personer är inblandade i brottet och polisen söker fler gärningspersoner till dubbelmordet", skriver de i ett pressmeddelande.

Mördades dagen innan

I samma pressmeddelande skriver de också att utredningen pekar på att de två unga männen mördades dagen innan de upptäcktes, alltså den 10 april, och efterlyser tips från människor som sett eller hört något från den dagen.

Några dagar efter dubbelmordet sköts ytterligare en man i 20-årsåldern ihjäl i ett trapphus i Sätra. Polisen utreder om det finns ett samband mellan de båda händelserna, enligt pressmeddelandet.