Utökar. Alla förskolebarn i Vallentuna får sex gratis simlektioner det här läsåret. På bild simlärare Eva Pros i Spånga. Foto: Mikael Andersson

Fler gratis simlektioner för barn i Vallentuna

Förra årets initiativ med gratis simskola för förskolan fortsätter. I år utökas det med ytterligare två lektioner per barn.

  • Publicerad 11:55, 7 aug 2019

Förra året fick alla förskoleelever i Vallentuna fyra gratis simlektioner inne på gymmet Sports Club. Då var det oklart om kommunen skulle fortsätta med det nästa år.

Nu berättar barn- och ungdomsförvaltningen att det blir gratis simundervisning i år igen – och att man utökar det till sex tillfällen.

– Det är väldigt viktigt att ha vattenvana för att kunna utveckla sin simkunnighet. Man hinner inte så mycket på fyra simlektioner, därför ville vi utöka till sex lektioner, säger Marie Ivarsson, samordnare för idrott- och kultursatsningen på kommunen.

Förra året finansierades satsningen av ett bidrag som delades ut från Socialstyrelsen, men Vallentuna får inget sådant bidrag i år, utan betalar kostnaden, som hamnar på 300 000 kronor, själva.

Planen är att simskolan drar igång vecka 38.

Stockholm Direkt