Studiefrämjandet Högkultur flyttade till Högdalen 2016, och deras plan är att stanna. Foto: Mikael Andersson

Fler måste lämna teaterhuset i Högdalen

Även teatergruppen Ung utan pung sägs upp från lokalerna i Högdalen. De ska vara ute samtidigt som Fria Teatern. Högkultur däremot, blir kvar.

  • Publicerad 16:34, 15 jan 2020

Tidningen berättade för ett par veckor sedan att Fria Teatern i Högdalen tvingas stänga efter beskedet att deras hyra kommer höjas rejält.

Nu visar det sig att även teatergruppen Ung utan pung måste flytta ut under våren. De hyr en del av nedervåningen i teaterhuset.

– Vår situation är inte lika akut som Fria teaterns eftersom vi är en turnerande teatergrupp och behöver egentligen bara ett kontor och en replokal. Och vi är vana vid korta kontrakt, som vi har här, säger Hanna Cederin, producent på Ung utan pung.

Därför har de inte fått något erbjudande om ny hyra.

– Det enda vi har fått veta är att vi ska vara ute samtidigt som Fria teatern för att hyresvärden ska renovera lokalerna, säger Hanna Cederin.

Högkultur blir kvar

De har en dialog med nya fastighetsägaren om att eventuellt kunna flytta tillbaka efter renoveringen, samtidigt som de söker nya lokaler.

– Allt beror ju på villkoren, vilken hyra det blir, säger Hanna Cederin.

Studiefrämjandet Högkultur, som också hyr lokaler i huset, har ett kontrakt som gäller i två år till så de påverkas inte just nu.

– Vi har inte fått något erbjudande om ny hyra eftersom vårt kontrakt löper på till mitten av 2022. Det är tråkigt att Fria Teatern och UUP försvinner men vi har inte någon plan på att flytta, säger Hugo Röjgård, verksamhetsutvecklare på Högkultur.

Fria Teatern i Högdalen läggs ned

Nya Högkultur invigs i dagarna två med dans och queerteater

Fria teatern stänger efter 40 år. Till höger i bild syns ett av de nybyggda husen. Foto: Jannie Flodman

Förskola anmäld för kränkande hårklippning

Nyheter Föräldrarna: Luggen är väldigt rakt klippt så vi vet att det är en vuxen Skolinspektionen och Barn- och elevombudet har fått in en anmälan om kränkande behandling på en förskola i Skarpnäcks stadsdel. Enligt anmälarna ska deras ettåriga dotter ha fått luggen klippt mot...måndag 20/1 13:15

Nej till ordningsvakter på flera håll i Hägersten

Nyheter Staden och lokalpolisen kritiska – kräver lagändring Polisens rättsexperter säger nej till ordningsvakter på flera platser i Hägersten-Liljeholmen. Nu krävs en lagändring för att utöka vakternas befogenheter, anser staden och lokalpolisen.söndag 19/1 20:00