PATRULLERAR. Nu får kommunala ordningsvakter röra sig vid Fridhemsplan och Stadshagen. Foto: Mostphotos

Fler ordningsvakter sätts in på Kungsholmen

Hornsberg var först ut i stadsdelen. Nu har staden fått klartecken för ytterligare två områden där de kommunala ordningsvakterna får röra sig.

  • Publicerad 15:23, 5 sep 2018

Efter ett första nej på sin ansökan har Stockholms stad börjat få klartecken på fler områden där deras nya kommunala ordningsvakter får patrullera. För Kungsholmen var Hornsberg först ut, där vakterna har fått vara sedan i somras.

Nu sätts kommunala vakter in i Hornsberg

Det beskedet gladde stadsdelsnämndens ordförande Arvid Vikman (S) som även hoppades på snabba besked kring stadsdelens andra ansökningar, Stadshagen och Fridhemsplan. Två områden där stadsdelen och polisen under de senaste åren gjort flera insatser för att försöka höja den upplevda tryggheten.

Och nu är det klart. Från om med nu får även ordningsvakterna röra sig i dessa områden på Kungsholmen enligt stadens säkerhetschef Jesper Ackinger, som välkomnar de nya klartecknen.

– Det är glädjande. Det är positivt att vi får fler ögon som kan vara verksamma i stan, säger han.

Företagarna på Kungsholmen tar in egna ordningsvakter

Totalt är det 18 ordningsvakter som ingår i satsningen och enligt staden har de sedan starten i maj hanterat över 3 700 händelser. Ordningsvakterna har bland annat räddat livet på två personer med hjärtstillestånd samt gripit och överlämnat en person misstänkt för ett grovt våldsbrott men även hjälpt polisen med att kontrollera sommarens eldningsförbud, enligt staden.

Nej till nya ordningsvakter i hela Stockholm

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Ingen gripen efter skjutning på Fridhemsplan

Nyheter Polisen: "Har hållit ett stort antal förhör" En gärningsperson avlossade skott i närheten av Fridhemsplan förra veckan. Polisen har hållit ett stort antal förhör och en förundersökning pågår. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.onsdag 21/11 12:40

P-böterna ska höjas för bilister i Stockholm

Nyheter ✓Ska öka intäkterna till staden ✓S kritiskt P-böterna ska höjas igen – redan nästa år. Det grönblå styret hoppas dra in 85 miljoner extra till stadskassan.onsdag 21/11 11:58