Fler p-platser gav effekt – ”Ingen har skällt på mig”

Fjolårets kaos skulle undvikas och med fler parkeringsplatser slapp julmarknaden i Drottningholm köer förra helgen. – Det gick jättebra i år, säger Håkan Persson, mässansvarig.

  • Publicerad 12:09, 13 dec 2018

Vi hade fler parkeringar tillgängliga i år samt att vi hade lite mindre besökare också.

Köerna ringlade sig långa och sträckan från Brommaplan till Drottningholm kunde ta närmare två timmar. Det upprörde både Ekeröbor och besökare vid fjolårets julmarknad vid Drottningholms slott.

Inför årets arrangemang berättade Håkan Persson, mässansvarig vid arrangören Svenska slottsmässor, i Mälarö Tidning att åtgärder skulle göras. Det gav effekt när julmarknaden gick av stapeln förra helgen.

– Vi hade fler parkeringar tillgängliga i år samt att vi hade lite mindre besökare också, säger han.

Att marknaden hade något färre besökare i år jämfört med tidigare år har enligt Håkan Persson ingen speciell orsak.

– Det har allmänt varit så på alla våra mässor i år. Vi hade ett toppår förra året, men nu är vi tillbaka lite. Men det är inte dåligt, det fluktuerar lite mellan åren, säger Håkan Persson.

Marknaden var gratis, så arrangören har ingen officiell besöksstatistik, men Håkan Perssons uppskattning är att 10 000-12 000 besökare kom under helgen.

– Vi har mycket högre kapacitet med de nya platserna, säger han.

Efter förra årets problem med de långa köerna fick Svenska slottsmässor flera samtal från upprörda Ekeröbor. I år var tongångarna andra.  

– Ingen har ringt och skällt på mig, säger Håkan Persson.  

Nästa år räknar han med att arrangemanget är tillbaka igen med samma lösning på parkering som i år.

– Vi börjar planera efter årsskiftet, säger Håkan Persson.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15