Parkleken Vippan ligger i Fruängen. Foto: Eva Tonström

Fler parklekar i Hägersten rustas upp

Renoveringen av Svandammsparken i Midsommarkransen är i full gång och en del av parken kommer stå klar till sommaren. Nu är det klart vilka två andra parklekar i Hägersten som ska rustas efter det.

  • Publicerad 06:59, 11 dec 2017

I september startade upprustningen av Svandammsparken i Midsommarkransen och just nu är ena delen av parken en enda stor byggarbetsplats. Men inför sommaren ska den första etappen – som innefattar den norra delen av parken – vara klar.

– Det känns förstås jättekul att det äntligen blir av. Det känns också jättebra att kunna ha öppet under sommaren, skriver Linda Palo på stadsdelsförvaltningen i ett mejl.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon förklarar att efter sommaren och plaskdammssäsongen är över ska etapp två starta, den södra delen av parken. Den delen av upprustningen förväntas vara klar sommaren 2019.

Fler parker kommer rustas upp

Därefter är det dags för en upprustning av parkleken Vippan i Fruängen där löftet från stadsdelen är att renoveringen ska ha påbörjats inom tre år.

– När vi kan börja med Vippan beror på när vi får pengarna från trafikkontoret, men förhoppningsvis kan vi inleda dialoger under 2018, skriver Linda Palo.

Föräldrar i protest mot iskalla parkleken i Fruängen

Planen är sedan att Lugnet i Västertorp ska rustas, men där finns det fortfarande ingen tidsplan. Både Vippan och Lugnet har precis tagits över av en ny entreprenör, Fritid Stockholm AB, som också menar att parklekarna är i stort behov av ett lyft.

– Vi har ju ringt om massa saker som behöver lagas här, Vippan är sliten. Men det är väldigt trevliga platser och jag hoppas inte att de ska rivas upp och göra om allt, för de har sin charm, säger Mikael Gross på Fritid Stockholm AB.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Exakt hur parklekarna ska rustas är ännu inte bestämt.

– Vi inleder precis som tidigare med dialoger med de boende och utgår från vilket behov som finns, skriver Linda Palo.

Detta kommer vara klart i Svandammsparken till sommaren.

En större plaskdamm med teknikhus och toalett

Lekplats för mindre barn

Ny entré från Tellusborgsvägen/Oktobergatan

Nya sittplatser

Ny belysning

Dåliga träd ersätts med nya

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bo Kaspers älskar sitt Enskede: ”Här finns en intellektuell vänster-känsla”

Nyheter Gör sig redo för show på Cirkus När de började för snart 30 år sedan stack de ut med sin musikstil – jazz på svenska. Nästa vecka är det premiär för Bo Kaspers nya krogshow på Cirkus.lördag 20/1 22:23

Man misshandlad i södra Stockholm under fredagen

Nyheter Förd till sjukhus efter rån En man har misshandlats på en gångväg mellan Bagarmossen och Skarpnäck. Polisen finns på plats och vill komma i kontakt med vittnen.fredag 19/1 15:51