Stängd. Polisstationen flyttade från Ekerö centrum 2016. Foto: foto: Daniel Cannervik

Fler poliser på öarna – efter att polisstationen stängde

Polisstationen har stängt, men polisnärvaron har ökat. – Nu får vi ut poliser till Ekerö när vi behöver det, säger Stefan Persson, Ekerö kommuns säkerhetschef.

  • Publicerad 15:56, 15 mar 2018

Det allra bästa är förstås att ha poliser som både jobbar lokalt och som utgår härifrån.

Att det fanns en polisstation på öarna var ingen garanti för att faktiskt ha polisnärvaro. Stefan Persson tycker att det faktiskt är mer polis ute på öarna nu, jämfört med när det fanns en polisstation i Ekerö centrum.

– När polisstationen stängde var oron väldigt stor över hur det skulle bli. Men när vi hade en polisstation här ute så hade vi inte en polis här ute ändå. Vi hade någon som satt i receptionen och kanske någon utredare, men vi hade inte någon polisiär närvaro i kommunen, säger han.

LÄS ÄVEN: Polisen blir sambo med kommunen

De poliser som satt på stationen i Ekerö centrum blev ofta kallade in till stan, menar han. När det omorganiserades och det nya lokalpolisområdet skapades fick poliser i högre grad jobba inom Ekerö.

– Efter det har det varit en annan närvaro på kvällarna och det är det som är så viktigt. Om det är något som händer på Ekerö med ungdomsproblem, att våra fältare behöver hjälp eller våra väktare behöver hjälp, då kommer faktiskt polisen. Förr kunde vi ringa och det kom ingen, säger han.

Att få ha kvar en lokal polisstation skulle fortfarande vara ett drömscenario, men det är inte realistiskt att hoppas på, menar Stefan Persson.

– Det är klart att vi skulle behöva ha poliser här ständigt. Det allra bästa är förstås att ha poliser som både jobbar lokalt och som utgår härifrån. Men där tror jag tyvärr inte att vi kommer hamna, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter