Stängd. Polisstationen flyttade från Ekerö centrum 2016. Foto: foto: Daniel Cannervik

Fler poliser på öarna – efter att polisstationen stängde

Polisstationen har stängt, men polisnärvaron har ökat. – Nu får vi ut poliser till Ekerö när vi behöver det, säger Stefan Persson, Ekerö kommuns säkerhetschef.

  • Publicerad 15:56, 15 mar 2018

Det allra bästa är förstås att ha poliser som både jobbar lokalt och som utgår härifrån.

Att det fanns en polisstation på öarna var ingen garanti för att faktiskt ha polisnärvaro. Stefan Persson tycker att det faktiskt är mer polis ute på öarna nu, jämfört med när det fanns en polisstation i Ekerö centrum.

– När polisstationen stängde var oron väldigt stor över hur det skulle bli. Men när vi hade en polisstation här ute så hade vi inte en polis här ute ändå. Vi hade någon som satt i receptionen och kanske någon utredare, men vi hade inte någon polisiär närvaro i kommunen, säger han.

LÄS ÄVEN: Polisen blir sambo med kommunen

De poliser som satt på stationen i Ekerö centrum blev ofta kallade in till stan, menar han. När det omorganiserades och det nya lokalpolisområdet skapades fick poliser i högre grad jobba inom Ekerö.

– Efter det har det varit en annan närvaro på kvällarna och det är det som är så viktigt. Om det är något som händer på Ekerö med ungdomsproblem, att våra fältare behöver hjälp eller våra väktare behöver hjälp, då kommer faktiskt polisen. Förr kunde vi ringa och det kom ingen, säger han.

Att få ha kvar en lokal polisstation skulle fortfarande vara ett drömscenario, men det är inte realistiskt att hoppas på, menar Stefan Persson.

– Det är klart att vi skulle behöva ha poliser här ständigt. Det allra bästa är förstås att ha poliser som både jobbar lokalt och som utgår härifrån. Men där tror jag tyvärr inte att vi kommer hamna, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12