Matutbud. Nu är det klart med ännu fler restauranger till Täby centrum. Foto: Täby centrum/Pressbild

Fler restauranger till Täbys nya deli

Nu är det bestämt att ytterligare, fyra nya restauranger kommer att ta plats i den nya matdelen i Täby centrum.

  • Publicerad 16:29, 6 feb 2019

I januari rapporterade vi om att norrländska restaurangen Knut och mexikanska snabbmatskedjan La Neta ska slå upp portarna i det som i framtiden ska bli Täby centrums nya deli. Alla nyöppnade matställen kommer att ha både restaurang- och saluhallsutbud.

Här får Täby tre nya matställen

Nu går Täby centrum även ut med fyra tillskott till den nya matdelen, som ska öppna i vår. Bali Streetfood kommer gå mot det hälsosamma hållet med smaker från Bali och Australien och planerar att servera allt från veganska smoothies till bowls.

The Fishery, som ägs av kocken och krögaren Malin Söderström, ska också öppna i vår. De finns i dagsläget i Ringen och vid Brunkebergstorg. Restaurangen kommer att servera ett brett utbud av fisk- och skaldjur, som till exempel fisktacos.

– Vi tycker att det känns kul med att helt nytt koncept. Vi kommer servera modern snabbmat, vi lagar allt från grunden men på ett medvetet sätt, säger delägaren Carl Ullsten.

Det finns ju redan en fiskrestaurang i form av Melanders fisk, vad tror du om konkurrensen?

– Om man ser på vad vi äter och vilket håll det går åt, så finns det utrymme för två fiskrestauranger i Täby centrum. Jag tror det är positivt, gemene man äter mer fisk idag, säger han.

I matdelen kommer man även hitta restaurangen Kaori som har fokus på färska japanska rätter och det nya konceptet STEKT som ska servera burgare med svensk kött från Skövde slakteri.

– Som stockholmarnas favoritcentrum förväntar sig våra besökare de allra bästa butikerna och restaurangerna och vi ser verkligen fram emot att fortsätta att leverera denna höga standard med öppningen av Täbys deliområde som kommer att stå klart under kommande månader, säger Linda Jensen, centrumchef, i ett pressmeddelande.

Här är alla nya krogar som är klara

The Fishery: fisk och skaldjursrätter

Kaori: färska japanska rätter.

STEKT: hamburgarspecialister med kött från Skövde slakteri

Bali Streetfood: hälsosam mat från Bali och Australien

Paradiset: matmarknad

Knut: norrländsk restaurang, med nya projektet "Stigen av Knut"

Gateau: en större satsning än tidigare

Chokladfabriken: delikatessbutik

La Neta: mexikansk street food

Spännande. Carl Ullsten som är delägare i The Fishery tycker det känns kul med ett helt nytt koncept.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47