Storbrand. Flera personer skadades i en brand i Rågsved i helgen. Genrebild. Foto: Erik Hedenvind

Fler till sjukhus efter stor brand i Rågsved

I helgen brann det i ett åttavåningshus i Rågsved. Alla boende i fastigheten fick evakueras och sex personer fick föras till sjukhus.

  • Publicerad 12:29, 22 jan 2018

Lördags kväll klockan 23: 31 kom larmet om brand och lågor på andra våningen i lägenhetshuset på åtta våningar på Bjursätragatan i Rågsved. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen under kvällen.

– Det var en stor rökspridning i huset som spred sig fort och alla boende blev evakuerade, säger Veronica Sandström Kommunikationschef på Storstockholms Brandförsvar.

Det var ett trettiotal brandmän och befäl på platsen under kvällen. Enligt Storstockholms polisen har sex personer blivit förda till sjukhus med ambulans och två har sökt sig till sjukhuset på egen hand.

Folketshus i Rågsved hade öppet för de drabbade, vilket de skrev på sin Facebook.

Veronika Sandström berättar att de visste om att det fanns osäkerheter i konstruktionen i byggnaden efter ett platsbesök som gjort 2010, detta medförde att de var tvungna att vara extra noggranna.

– Det var därför det blev en komplicerad insats. Vi var tvungen att kolla så branden inte gömde sig någon stans, säger hon.
Hur vida fastighetsägaren har gjort något åt brandskyddet är ännu oklart.

– Det vi gjort nu är en fördjupad olycksfalls utredning för att kolla vad som egentligen hänt. Jag vill inte spekulera i ärendet Det är viktigt att man som fastighetsägare tar sitt brandskydd på allvar, säger hon.

Först vid fem på söndagsmorgonen kunde insatsen avslutas. Händelsen rubriceras i nuläget som grov allmänfarlig vårdslöshet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15