Flera bilar i incident på Skyttens väg

Förra veckan skrev Upplands-BroBladet om de höga hastigheter som både bilar och tunga fordon förs fram i på Skyttens väg i Kungsängen. Nu har det skett en incident.

  • Publicerad 21:05, 7 feb 2018

”Ska det behöva ske en olycka?” frågade sig Anita Kronvall, när hon förra veckan berättade om all trafik som kör för fort förbi hennes köksfönster. På Skyttens väg är det 30 kilometer i timmen som gäller, men få håller den gränsen. I tisdags var olyckan framme.

– Det kom en långtradare uppifrån backen som måste ha kommit på att den kört fel, säger Anita Kronvall.

När långtradaren ska tillbaka uppför backen igen har tre bilar stannat. Det blir väldigt trångt, så bilen längst fram backar in den bakom, och den bakom åker in i den längst bak.

Resultat kommer 15 feb

– Jag gick ut för att fråga om de inte skulle ringa polisen, men nej de hade för bråttom till ett lunchmöte med kommunen, säger Anita Kronvall.

Upplands-Bro kommun utför mätningar på vägarna i området för att få reda på hur belastade vägarna är, och för att få veta hur fort bilarna åker. Mätningarna på Skyttens väg är klara, men de pågår just nu på Bygdegårdsvägen. Resultatet redogörs den 15 februari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet