Flera bilar sattes i brand på Ekerö

Inom loppet av en kvart sattes flera bilar i brand på två platser på Ekerö natten till fredagen. – Man blir förbannad och ledsen, säger Maria Forsberg, som bor intill en av platserna.

  • Publicerad 12:39, 23 nov 2018

Bilbränder har blivit allt vanligare på sistone, men Mälaröarna har hittills varit förskonade från fenomenet. Natten till fredagen sattes dock flera bilar i brand på två olika platser i Träkvista-området.

Klockan 03.42 kom det första samtalet om bränder på infartsparkeringen vid Träkvistavallen. Där hade en personbil och en skåpbil satts i brand.

Bara tio minuter senare, klockan 03.51, kom nästa samtal från Hummelvreten, bara någon kilometer från Träkvistavallen. Där brann fem personbilar. Ytterligare några bilar intill fick utvändiga skador.

– Ingen verkar dessvärre ha sett några personer, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Att göra tekniska undersökningar efter bilbränder är dock svårt, då spåren ofta försvinner i det explosiva brandförloppet, enligt polisen.

– Så det är bara hoppas att någon har sett eller hört något. Det här är personer vi skulle behöva få tag på och som behöver lära sig veta hut.

– Det är inte ofta man hör om bilbränder när det gäller Mälaröarna, säger Kjell Lindgren.

Många boende intill de två platserna vaknade av explosioner i samband med att bilarna sattes i brand. Maria Forsberg, som bor i ett av husen alldeles intill parkeringen i Hummelvreten, var snabbt ute.

– Vi kom ut precis när branden hade brutit ut. Brandkåren var snabbt på plats tack och lov, säger hon.

– Man blir förbannad och ledsen. Det känns ju helt fruktansvärt. Sådant här brukar inte hända på trygga Ekerö.

Maria och hennes sambo hade sin bil på parkeringen, men sambon hann backa undan den medan bränderna fortfarande rasade i bilarna intill.

– Vi såg ju hur snabbt elden spred sig.

Nu ska grannarna försöka gå samman och patrullera i området, berättar hon.

– Vi har många äldre som bor i området, så nu får vi yngre hjälpas åt och gå nattvakt, säger Maria Forsberg.

Polisen har nu tagit emot flera anmälningar om skadegörelse.  

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15

Svårt att få färdtjänstbil från Ekerö

Nyheter Att åka färdtjänst från stan till Ekerö är enkelt. Men åt andra hållet är det svårare. Det får den flitige Ekeröbesökaren Börje Karlsson, 83, ofta erfara.lördag 18/5 1:15