Stöld. Polisen har upprättat två anmälningar efter att flera larm om bilstölder kommit in. Foto: Sacharias Källdén

Flera bilar stulna från bilfirmor i Vallentuna

Två bilfirmor har rapporterat att de fått bilar stulna. Det berättar Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren.

  • Publicerad 17:21, 10 mar 2020

De har fått in p-böter på den, och det är då de upptäcker att bilen är borta.

Flera bilar har blivit stulna från bilfirmor i Vallentuna den senaste tiden. Senast på tisdagsmorgonen rapporterade en firma i Vallentuna att de haft inbrott och blivit av med två bilar under natten. 

– Personalen har gått hem vid 18 och kommit tillbaka på morgonen klockan 8. Då ser man att någon har brutit upp någon låsanordning till lokalen, säger kommunpolis Stefan Dahlgren. 

Efter det ska gärningsmännen ha tagit sig in i ett nyckelskåp, plockat åt sig tre bilnycklar och kört iväg med två bilar, en personbil och en skåpbil.

Oklart när bilen stals

Ett par dagar tidigare kom anmälan in till polisen från en helt annan bilfirma i Vallentuna, som också blivit av med en bil. Men när bilen försvann därifrån är mer oklart. 

– De har fått in p-böter på den, och det är då de upptäcker att bilen är borta. Senast man såg bilen var i början på veckan innan, säger Stefan Dahlgren.

I övrigt har det varit lugnt, med få inrapporterade brott, förutom viltolyckor och borttappade plånböcker.

– Vallentuna har låg brottslighet i förhållande till andra, likvärdiga kommuner. Det går lite i vågor, säger Stefan Dahlgren.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt