Sönder. Så här såg det ut på många bilar i söndags morse. Foto: Privat

Flera bilar vandaliserade på Norr Mälarstrand

Bortslitna nummerplåtar, repad lack och avbrutna backspeglar. Under helgen har en stor mängd bilar vandaliserats på parkeringen på Norr Mälarstrand.

  • Publicerad 11:45, 7 okt 2019

Från bensinmacken ända bort till Polhemsgatan: under natten mot söndagen är det en eller flera personer som gått loss på flertalet parkerade bilar på Kungsholmen. Registreringsskyltar har slitits av, så även backspeglar. Och lackering har repats.

Enligt en boende i området har det här skett systematiskt och är något som hänt förr. Hen misstänker "en motvilja mot bilismen av miljöskäl".

– Med stor sannolikhet ligger det politiska motiv bakom. Jag har min bil parkerad där men den klarade sig utan skador denna gång. Vid två tidigare tillfällen har jag dock fått vindrutetorkaren avsliten. Och båda gångerna hade också många andra bilar skadats på samma sätt, berättar Kungsholmsbon som önskar vara anonym.

Polisen kallar till nytt stormöte om grannsamverkan

På den lokala polisen säger Peter Enell att de tagit emot flera anmälningar om helgens vandalism.

Enligt honom har de dock inte noterat att det här är något som sker ofta och regelbundet på parkeringen på Norr Mälarstrand.

– En jävla busgrej, någon som tycker att det är kul att hålla på. Men det är inget vi märkt specifikt har ökat just där. Dock har vi noterat en ökning av inbrott de senaste veckorna. Man krossar en ruta för att ta en väska, jacka, eller något annat som lämnats kvar. Så lämna inget synligt i bilarna, råder polisen Peter Enell.

Nu kraftsamlar polisen mot äldrebrott

Regnummer har slitits från baken på bilen, och hamnat på backen. Foto: Privat