Vittnen. Polisen har flera vittnesuppgifter från nattens händelser. Foto: Mostphotos

Flera bilbränder i länet i natt

Flera bilbränder har ägt rum på minst fyra olika platser i länet i natt. Bland annat har ett flertal bilar brunnit i Botkyrka och ytterligare två i Tensta. Polisen har ännu inte gripit någon.

  • Publicerad 08:35, 3 jul 2019

Det första larmet kom in klockan 23.47 i går kväll. Polis och räddningstjänst kallades då till en parkeringsplats i Södertälje där en bil stod i brand. Släckningsarbete utfördes och vittnesuppgifter samlades in.

Knappt 40 minuter senare, klockan 00.32, kom nästa larm om att flera bilar brann på en parkeringsplats i Norsborg i Botkyrka. Totalt fyra fordon uppges ha eldhärjats och händelsen har rubricerats som grov skadegörelse genom brand. Enligt vittnen ska även en bil ha setts köra från platsen.

Vittnen har sett flera personer

Tio minuter efter det, klockan 00.42, inkom ett larm om en pågående bilbrand i Tensta. Där ska två bilar ha brunnit och vittnen ska även ha sett ett flertal personer som tänt på fordonen, enligt polisen, som har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand .

Senare under natten, klockan 04.20, inkom ett larm en bilbrand även i Råsunda i Solna.

Enligt polisen rör det sig sannolikt om enskilda händelser.

Enskilda händelser

– Det är på olika platser så jag ser inget lekmannamässigt mönster. Men det är inte helt ovanligt med bilbränder, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

inga personer har gripits i samband med händelserna. Men enligt polisen finns det mycket vittnesuppgifter.

– Det finns vittnesuppgifter från flera av dem. Sedan får man se vad det ger, säger Mats Eriksson.