Troligtvis härjar en liga som riktar in sig på BMW-delar just nu i Bromma. Foto: Mostphotos

Flera bildelsstölder på kort tid i Bromma

Sex bilägare har fått bildelar stulna på mindre än en vecka – samtliga bor i Bromma. Nu misstänker polisen att en liga återigen riktat in sig på stadsdelen.

  • Publicerad 14:08, 14 feb 2018

Med jämna mellanrum sticker antalet bildelsstölder iväg i statistiken. De senaste sex dygnen har lika många bilägare i Bromma drabbats. Ett stannade vid ett inbrottsförsök, då billarmet troligen skrämt iväg tjuven innan hen hann få med sig något.

Samtliga bilar är av märket BMW. Det som stulits är rattar och instrumentpaneler.

– Troligtvis är det samma gärningsmän som ligger bakom. Det är den typ av delar som vi vet att det ligger beställningar på ute i Europa, säger Håkan Thor, operativ samordnare på Vällingbypolisen.

Liga i farten

Bildelsstölder sker då och då, men enligt Håkan Thor har det under en period skett på spridda platser i lokalpolisområdet och det har inte varit något specifikt bilmärke som tjuvarna varit ute efter.

Att det nu skett en förändring tyder på att det är en liga som är i farten, menar Håkan Thor.

Vad gör ni åt detta nu?

– I den mån vi inte har underrättelseinformation så är det egentligen bara om vi griper dem på bar gärning som vi kommer åt dem. Och vi har gripit ett antal personer misstänkta för sådana här brott den senaste tiden. Det är vakna medborgare som har ringt in och vi har gripit de misstänkta på bar gärning eller flyende fot, säger Håkan Thor.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Här är Abrahamsbergs nya kvarterskrog

Familjen tar Frankrike till Bromma Abrahambserg har fått ett krogtillskott under hösten. Familjen Wallebo från Hässelby har öppnat fransk restaurang på en av områdets tvärgator.fredag 16/11 11:53

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45