Utredning pågår. Tre bränder på samma förskola har skett under en månads tid i Kallhäll. Foto: Sacharias Källdén

Flera bränder på förskola i Kallhäll

Under onsdagen brann det i ett torkskåp på en förskola i Kallhäll i Järfälla. Det är tredje branden på kort tid på förskolan, och nu misstänker polisen att bränderna är anlagda.

  • Publicerad 09:33, 15 maj 2020

Det var runt 13-tiden i onsdags som larmet inkom till räddningscentralen om en brand i en förskola i Kallhäll. En person fick uppsöka sjukhus, och skadeläget är okänt, skriver polisen på sin hemsida.

Det var den tredje branden under en månads tid på förskolan, vilket SVT Stockholm var först att rapportera.

– Jag kan bekräfta att det varit tre bränder på samma förskola under den senaste månaden, säger Peter Nyman vid Järfällapolisen, till StockholmDirekt.

Polisens tekniker var på plats under torsdagen och kunde bekräfta att det var ett torkskåp som brunnit. Polisen utreder händelsen som grov mordbrand i och med att det skedde på dagtid och det fanns folk i huset.

Tredje branden på förskolan

Den första branden utreds även den som grov mordbrand då den skedde inomhus i byggnaden. Den andra branden skedde i ett förråd utanför förskolebyggnaden och utreds som skadegörelse av polisen.

I nuläget finns ingen misstänkt, men utredningen är i ett tidigt skede.

– Syftet med utredningen är att klarlägga brandorsakerna, ifall det ligger brott bakom och att i så fall hitta rätt gärningsman, säger Peter Nyman.

Stockholm Direkt