Två bränder vid förskolor i Bromma kyrka inträffade igår. Foto: Sacharias Källdén

Flera bränder på förskolor i Bromma

Det brann inte bara vid en, utan två förskolor i Bromma kyrka i går. Enligt polisen saknas vittnen till båda händelserna.

  • Publicerad 14:39, 31 okt 2018

I morse berättade vi om att ett leksaksförråd brunnit i går kväll på förskolan Ringen i Bromma kyrka. Nu kommer uppgifter om att det tidigare under tisdagen brunnit på förskolan Guldkronan, som ligger i närheten.

Brand i leksaksförråd på Brommaförskola

Det var när en pappa skulle hämta sitt barn på eftermiddagen. Han ställde barnvagnen utanför förskolan.

– Han var inne i cirka tio minuter. När han kommer ut igen med barnet ser han hur det ryker och pyr i vagnen och bara några sekunder senare så börjar det brinna, säger Juan Ocampo, handläggare hos polisen.

Det finns ingen misstänkt för vare sig vagnbranden eller förrådsbranden.

– Det var ingen som syntes till i närheten. Det finns inga vittnen till någon av händelserna, säger Juan Ocampo.

Biträdande förskolechef Malin Karlsson berättar om ytterligare en incident som inträffade i förra veckan.

– Då hade någon eldat utanför entrén till Guldkronan. Man hade försökt tända på ett kodlås som sitter vid dörren. Det brukar inte hända så mycket sådant här, säger hon.

Samtliga händelser är anmälda till polisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Här är Abrahamsbergs nya kvarterskrog

Familjen tar Frankrike till Bromma Abrahambserg har fått ett krogtillskott under hösten. Familjen Wallebo från Hässelby har öppnat fransk restaurang på en av områdets tvärgator.fredag 16/11 11:53

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45