Poppis. Sju olika spekulanter har lagt bud på Liljeholmsbadet. Foto: Sacharias Källdén

Flera budgivare i fighten om Liljeholmsbadet

Det såg länge dystert ut på intressefronten när Liljeholmsbadet låg ute till försäljning. Men i sista stund har flera hungriga spekulanter gett sig in i matchen.

  • Publicerad 15:14, 16 maj 2018

Som StockholmDirekt tidigare rapporterat hade inte ett enda anbud lagts när sista datumet för att lägga bud på Liljeholmsbadet vid Hornstull strand nalkades. Men i sista stund har bud från sju olika intressenter trillat in, meddelar mäklaren Anders Malm, något som Mitti var först med att rapportera.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En av budgivarna är arbetsgruppen Badvännerna, som bland annat består av representanter från bevararföreningen Liljeholmsbadets vänner. De har bjudit 1 krona för det anrika bygget, med hänvisning till de stora renoveringskostnaderna som medföljer. Deras vision är att nyttja badet som en kombinerad nattklubb, restaurang och spa.

Så vill de rädda Liljeholmsbadet – för 1 krona

Vilka de sex andra budgivarna är, och vilka planer de har för badet, är i skrivande stund fortfarande höljt i dunkel. Och det kommer förmodligen dröja 3-4 veckor till innan Södermalmsborna får svar på vad som kommer ske med byggnaden, enligt mäklaren Anders Malm. Staden ska inte bara ta hänsyn till storleken på plånboken när de bedömer anbuden, utan också de olika verksamhetsplanerna för huset.

Som tidigare beslutat ska Liljeholmsbadet 2.0, precis som sin förlaga, på något sätt komma allmänheten till gagn.

Det var under våren 2017...

...som staden beslöt att sälja Liljeholmsbadet. Detta då badets renoveringsbehov, som uppskattats gå loss på 100 miljoner kronor, ansågs för dyrt.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.