Träig profil. Längs Halmstadsvägen har en björkskog plötsligt dykt upp. Den är den nya centrumloggan. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Flera centrum i Söderort får nya loggor

Nya loggor ska skapa nya tider och bättre marknadsföring. Så tänker Svenska Bostäder som för några hundra tusen skattekronor tagit fram nya grafiska profiler till sina centrum.

  • Publicerad 11:54, 19 nov 2018

Vad är härligare än en stor björkskog?

Det gäller Kärrtorp, Björkhagen, Dalen och Husby. I samband med att de små förortskärnorna fått nya logotyper har de även fått egna .se-hemsidor där utbudet av service, kultur och butiker lyfts fram.

Förra veckan rullade man ut Björkhagens nya björklöv-profil, då man använde den för att klistra för fönstren på tillfälligt tomma butiksfönster längs Halmstadsvägen. Lasse Lindblad, Svenska Bostäders lokaluthyrare i Söderort, förklarar så här:

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Ja, vi ska försöka jobba in det i marknadsföringen, en symbol för området. Det har inte funnits här förut. Saker kan kännas grått och trist ibland, så vad är härligare än en stor björkskog, frågar en entusiastisk Lindblad retorisk.

Än så länge testar man lite smått och har så sakteliga börjat förankra de här profilerna bland medborgare och näringsidkare. Anne Kuylenstierna Arnström, kommunikationschef på Svenska Bostäder, säger att det är viktigt att profilera de olika förorterna för att locka till sig folk.

– Vi vill kunna hålla bra service och erbjuda kultur, det är inte bara kommersiellt och att sälja grejer. Våra små torg är miniarenor för demokratin där människor ska vilja vara och känna sig trygga att samlas, säger Kuylenstierna Arnström.

Får inte kosta hur mycket som helst

Den totala prislappen för hela paketet om fyra profiler, skapade av en reklambyrå, har kostat 280 000 kronor.

– Vi är ett kommunalt bolag som vill ha centrum där människor och affärer ska trivas och det ska se bra ut. Samtidigt kan vi inte lägga hur mycket pengar som helst på sånt här.

Titta in i gamla rivningskåken i Björkhagen

Här är nya logotyperna. Foto: Svenska Bostäder

Vad tycker du om de nya loggorna?

  • Supersnygga, kör bara kör!
  • Gör om, gör rätt!

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 17:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40