Anmälan. Händelsen vid Viggybyholms station är anmäld. Foto: Hege Hellström

Flera fall av blottare i Täby - "Satt i bilen och onanerade"

Igår blev två tjejer i tonåren förföljda av en man i bil. Samma sak hände även i tisdags.

  • Publicerad 13:33, 26 jan 2018

I tisdags, vid 22,30, fick polisen in en anmälan efter en händelse som skett nära Viggbyholms station. En kvinna i 20-årsåldern blev förföljd av en man i en bil.

– Hon såg en man som satt i en bil och gick förbi, då satt han i bilen och onanerade. När hon passerat började han köra efter henne sakta med bilen, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

– Han följde efter henne en bit på Värtavägen och då ringde hon 112. När hon tog fram telefonen försvann mannen.

Svåra signalement

Det enda polisen har att gå på är att bilen är en grå kombimodell.

– Det är jättesvaga signalement. Men vi går ut och informerar våra yttre patruller. Men i det här fallet är det oerhört svårt, en grå kombi är inte mycket att gå på, säger Jan Berlin.

– Men ofta återkommer de till de här ställena så vi försöker öka polisiära närvaron där med fler synliga poliser. Det här är en otrygghetsfaktor.

Igår kväll, torsdag inträffade en liknande händelse i Täby. Alice Helledays dotter, 16 år, och hennes kompis,15 år, var på väg hem när de fick se en bil som de tyckte betedde sig lite underligt.

– Redan i tisdags när de varit och tränat observerade de exakt samma bil som de tyckte avvek lite från det normala, berättar Alice Helleday.

– Sen igår hade de varit och tränat och kommer in i vårt bostadsområde och ser återigen den här bilen och tycker att den beter sig lite märkligt.

"Blottar sig"

Bilföraren ska ha åkt runt långsamt i området. När bilen var i höjd med tjejerna tittade de in i bilen.

– Då sitter han där och blottar sig. Sedan förföljde han dem med bilen och åkte långsamt efter dem, säger Alice Helleday.

Tjejerna sprang och gömde sig och ringde en förälder som kom och mötte dem.

Enligt Alice Helleday är tjejerna skärrade över det som hänt.

– Det känns förjävligt. Jag känner mig otrygg, det påverkar mig absolut, säger Alice Helleday.

LÄS MER: Hon förföljdes av onanerande man i Täby

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm