Det var i Tantolunden, nära Tantobadet som bråket bröt ut. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Sacharias Källdén

Flera gripna efter stort slagsmål i Tanto

På onsdagskvällen vid klockan 20 utbröt ett stort bråk vid Tantolunden. Flera patruller tillkallades och fyra personer fick följa med till polisstationen.

  • Publicerad 12:01, 25 jul 2019

Ett tiotal ska ha varit inblandade i bråket och de ska ha varit i 20-25-årsåldern, rapporterar Expressen. Flera personer kontaktade polisen.

– Bråket utbröt i närheten av Tantobadet. Vid 20-tiden är det fortfarande ljust, så många måste ha varit i rörelse där. Det finns ett flertal vittnen, säger kommunpolisen Manuel Firpo.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Flera patruller kallades till platsen och fyra personer greps misstänkta för grov misshandel eller misshandel. Två personer är även misstänkta för narkotikabrott. I dagsläget finns en målsägande.

– Det var ett större bråk och då är det rörigt på platsen. Så det kan hända att fler målsäganden och gärningsmän träder fram. Men där och då på plats greps fyra personer och en målsägande identifierades. Det verkar eventuellt som att de kände varandra, säger Manuel Firpo.

– Vi fick hjälp av ordningsvakter att hantera situationen, fortsätter han.

Festival ska öka tryggheten i Tanto

En person omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Ingen behövde föras till sjukhus.