Foto: Håkan Kjellgren

Flera inbrott i Danderyd och Täby under helgen

Polisen rapporterar om inbrott och försök till inbrott i Danderyd och Täby i helgen som var.

  • Publicerad 08:49, 8 jan 2018

I lördags eftermiddag, klockan 16.22, får polisen in en anmälan om ett inbrott på Jungfruvägen i Danderyd.

– Det har hänt fem, tio minuter samtalet kommer. Anmälaren låg sov och hörde hur det dunsade från hallen. Hon trodde först att det var sambon som kom hem men då såg hon två okända män med ficklampor i hallen, säger Sven-Erik Olsson, informatör på polisens ledningscentralen.

Männen ska ha sprungit ut på altanen och enligt polisen hann de inte få med sig något stöldgods.

– Men det skrevs en anmälan på inbrott, säger Sven-Erik Olsson.

Natten mellan lördag och söndag, klockan 04.03, ringer ett bevakningsbolag som haft larm från en villa på Röhällsvägen i Viggbyholm i Täby.

– De har åkt dit och konstaterat att det varit inbrott. De boende ska ha varit bortresta, säger Sven-Erik Olsson.

På söndagskvällen, klockan 19.10, var det dags igen. Denna gång på Hagtornsvägen i Danderyd.

– Där har det varit inbrott i en villa. Men det är oklart vad som är borta. De gjorde anmälan till vårt kontaktcenter så vi får se om det blir en teknisk undersökning, säger Sven-Erik Olsson.

Klockan 02.04 i natt, mellan söndag och måndag, ringer en anmälare från Terrassvägen i Danderyd.

Här har de misstänkta inbrottstjuvarna dock skrämts iväg när ytterbelysningen tändes automatiskt.

– Det är en bra att ha en rörelsevakt på sin belysning. Man kanske inte vet om ytterbelysningen tänds automatiskt eller om det är någon som sett inifrån och tänder för att se bättre. Är du inbrottstjuv hajar du såklart till. Det har effekt, säger Sven-Erik Olsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52