Foto: Mostphotos

Flera inbrott på små orter

Tillinge. Villberga. Grillby. Inte de platser vi brukar skriva blåljusnotiser om. Men under natten till torsdagen hände en del tråkigt på landsorten.

  • Publicerad 11:03, 6 dec 2019

Natt onsdag-torsdag

Svens väg, Grillby

Inbrott på byggarbetsplats. Ett byggföretag arbetar med att resa ett hus på Svens väg (nya området med namn efter Grillbylegendarer) drabbades av stölder under natten till torsdagen. Då de kom till platsen på morgonen var samtliga dörrar uppbrutna. En spikpistol och en skruvdragare hade stulits.

Natt onsdag-torsdag

Kyrkvägen, Griillby

Försök till inbrott. Okända gärningsmän försökte under natten till torsdag ta sig in i ett arbetsfordon som stod parkerat på Kyrkvägen (nära Tempo) i Grillby. Försöken att ta sig in med hjälp av vad som tros vara en kofot misslyckades dock.

Natt onsdag-torsdag

Villberga

Inbrott. Klockan halv sex på torsdagens morgon upptäcktes ett inbrott i ett hantverkarfordon i Villberga. Gärningsmännen hade kunnat öppna en dörr och tagit en mängd verktyg till ett värde som inte fastställts, men bedöms som "stort".

Senaste veckorna

Tillinge

Dieselstöld. Eftersom dieseltjuvarna satte tillbaka handtaget de brutit upp när de var klara dröjde det innan stölden upptäcktes. Den har skett någon gång under de senaste fjorton dagarna. exakt hur mycket som stulits är inte klarlagt. (Och ni som sett dokumentären om Militärligan känner igen arbetsmetoden – städa så att det dröjer innan stölden upptäcks).

Bergvretenskolan vidare i Vi i femman

Nyheter 106 klasser i Uppsala län sökte, men det var bara åtta klasser som gick vidare. Bergvretenskolans 5C är en av dem. De ska nu tävla i Sveriges största kunskapstävling ”Vi i femman” i P4 Uppland.tisdag 21/1 12:57

Ingen skidbacke i Skattmansö i år

Nyheter I dagarna var det tänkt att Skattmansöbacken skulle öppnas för allmänheten. Men så kommer det inte att bli. – Det är förjävligt, säger Linus Lindbom, Skattmansöådalens ordförande.tisdag 21/1 9:40