Foto: Mostphotos

Flera inbrott på små orter

Tillinge. Villberga. Grillby. Inte de platser vi brukar skriva blåljusnotiser om. Men under natten till torsdagen hände en del tråkigt på landsorten.

  • Publicerad 11:03, 6 dec 2019

Natt onsdag-torsdag

Svens väg, Grillby

Inbrott på byggarbetsplats. Ett byggföretag arbetar med att resa ett hus på Svens väg (nya området med namn efter Grillbylegendarer) drabbades av stölder under natten till torsdagen. Då de kom till platsen på morgonen var samtliga dörrar uppbrutna. En spikpistol och en skruvdragare hade stulits.

Natt onsdag-torsdag

Kyrkvägen, Griillby

Försök till inbrott. Okända gärningsmän försökte under natten till torsdag ta sig in i ett arbetsfordon som stod parkerat på Kyrkvägen (nära Tempo) i Grillby. Försöken att ta sig in med hjälp av vad som tros vara en kofot misslyckades dock.

Natt onsdag-torsdag

Villberga

Inbrott. Klockan halv sex på torsdagens morgon upptäcktes ett inbrott i ett hantverkarfordon i Villberga. Gärningsmännen hade kunnat öppna en dörr och tagit en mängd verktyg till ett värde som inte fastställts, men bedöms som "stort".

Senaste veckorna

Tillinge

Dieselstöld. Eftersom dieseltjuvarna satte tillbaka handtaget de brutit upp när de var klara dröjde det innan stölden upptäcktes. Den har skett någon gång under de senaste fjorton dagarna. exakt hur mycket som stulits är inte klarlagt. (Och ni som sett dokumentären om Militärligan känner igen arbetsmetoden – städa så att det dröjer innan stölden upptäcks).

Blåljus: Många inbrott i förråd / Objudna gäster i Simtuna

Nyheter Ha koll på ditt förråd. Ha koll på din lada. Framför allt förråden. Inbrottstjuvar härjar i kommunen.tisdag 11/8 9:56

Enköpings museum öppnar igen

Nyheter Efter att ha varit stängt i månader. Nu öppnar Enköpings museum igen – med gott om handsprit.måndag 10/8 15:17