Foto: Sacharias Källdén

Flera inbrott under sportlovshelgen – kamerabilder men ingen gripen

Polisen har larmats ut på ett antal inbrott i Norrort under helgen. I flera bostäder har inbrottstjuvar fångats på övervakningskameror.

  • Publicerad 09:05, 26 feb 2018

Klockan 20.56 i fredags, den 23 februari, fick polisen uppgifter från ett bevakningsbolag att det gått ett larm från en fastighet i Kevinge Strand i Danderyd.

– Det var kamerabilder också. En person har setts inne där. Som det brukar vara var det ingen kvar när vi kom fram, säger Sven-Erik Olsson, informatör på polisens ledningscentral.

– Det skrevs en anmälan om grov stöld.

LÄS ÄVEN: Danderyd utökar väktarbevakning

I lördags, den 24 februari, klockan 18.21 fick polisen in ett larm från Värtavägen i Täby om ett pågående inbrott.

– Det är ett larm som utlöst med kamerabilder till ett bevakningsbolag. Man ser en person inne i huset där, säger Sven-Erik Olsson.

– När vi kommer dit finns det ingen kvar. Hundpatrull spårar tills det tar stopp, förmodligen där ett fordon stått parkerat. Ingen är gripen eller anträffad.

Inga personer gripna

I lördags kom ett larm klockan 00.31 från Örtagårdsvägen i Vallentuna.

– Det är ett radhus där det varit inbrott. Man har gått in via ett fönster till toaletten. Jag vet inget mer om det utan det kopplades till vårt kontaktcenter. Lokala tekniker får titta på det, säger Sven-Erik Olsson.

Natten mellan söndag och måndag gick ett larm på Majstigen i Danderyd.

– Väktare åker dit och vi också så småningom. Det visar sig att det varit inbrott, man har gått in via en altandörr och rört runt i huset, säger Sven-Erik Olsson.

– Man har väl spanat i området, men jag kan inte se om det varit någon hundpatrull engagerad i det.

Ingen person är gripen för inbrottet. Vad som är stulit vet polisen inte heller i dagsläget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10