Brott. Flera bildäck vid Nytorget har blivit så pass beskurna att de inte går att laga. Foto: Mostphotos

Flera knivattacker mot bilar vid Nytorget

Under hösten 2018 dömdes en man för att ha skurit bildäck på Södermalm. Nu har fler bildäck blivit beskurna, och samma man sitter åter häktad misstänkt för brottet.

  • Publicerad 13:12, 26 feb 2019

Sedan i höstas har flera bildäck blivit beskurna med ett knivliknande föremål vid Nytorget på Södermalm. Totalt rör det sig om 15-20 bilar som har fått sina däck så illa beskurna att de inte går att reparera. Istället måste man köpa nya.

De senaste knivattackerna i området inträffade bara de senaste veckorna. Den här gången har även bilar i närliggande garage har fått sina däck förstörda.

Simon Häggblom arbetar i området och har aktivt jobbat för att motverka däckskärningen i området.

– Jag har hört av mig till Stockholm Parkering, polisen, fastighetsägarna och Stadsholmen som äger marken. Jag har också satt upp lappar på bilarna i området för att uppmärksamma att detta händer, säger han.

Andra drabbade

Men nu ser det ut att snart kunna vara uppklarat. I höstas greps en man på bar gärning, som sedan dömdes, och då upphörde däckskärningarna enligt polisen. Nu är samma man häktat på nytt, misstänkt för de nya knivattackerna på bilarna. Enligt polisen väntas åtal väckas mot mannen på torsdag.

Enligt Robert Kindroth, kommunpolis vid Södermalmspolisen, är mannan känd av polisen sedan tidigare för andra brott.

– Vi har kunnat knyta blodspår som fanns på bildäcken till den misstänkte mannen som nu sitter häktad, säger Robert Kindroth.