Munsö. Trots försämrad tillgänglighet fortsätter badgäster att komma. Foto: Daniel Cannervik

Flera läsare: Bra beslut att stänga av Blå lagunen

Beslutet att försvåra tillgängligheten kring Blå lagunen har väckt många reaktioner. Men många verkar tycka att beslutet är bra och efterlängtat.

  • Publicerad 06:15, 27 jun 2019

Markägaren Menhammar och de berörda vägföreningarna vill inte längre att Blå lagunen ska betraktas som en badplats. På grund av tidigare trafikproblem och nedskräpning har de valt att helt stänga av området för biltrafik, vilket MälaröDirekt kunde berätta förra veckan.

Men trots den kraftigt försämrade tillgängligheten vid sjön fortsätter nya badgäster att strömma till.

En solig dag tidigare i veckan hade ett tiotal personer tagit sig till den konstgjorda sjön på Munsö. Alla var tillresta från andra delar av länet och var där för första gången.

Flera av de vi pratar med har läst och hört om Blå lagunen och har missat att badplatsen i princip är stängd och tycker att det är synd på en sådan fin plats.

Bland MälaröDirekts läsare på Facebook verkar dock beslutet att stänga Blå lagunen för biltrafik vara välkommet, väntat och efterlängtat.

”Synd för de som sköter sig”

”Tråkigt. Men jag håller med om nedskräpningen. Konstigt att folk inte kan ta med sig sina sopor”, skriver Maria.

Läsaren Heidi tycker att det var bättre förr: ”Synd för de som sköter sig, men beslutet är bra! Det blir ju en äcklig plats i stället, annat var det för 20 år sen”.

”Sorgligt hur människor eller vad det är som skitar ner, där som det är så fint”, skriver Christina.

”Bra! Var längesedan man badade där pga hur sunkigt det blev tyvärr”, skriver Erika.

”Den hade jag på min bucket list! Nu blir det inget av med det”, skriver läsaren Anitha.

Skön sommar!

Nyheter MälaröDirekts redaktion har just nu sommarledigt och önskar alla läsare en riktigt härlig sommar. Vi är tillbaka i början av augusti. Ha en härlig sommar till dess.onsdag 3/7 16:00

KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

Krönika Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda. Men nja, det där stämmer inte riktigt. Nu talar...tisdag 2/7 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt