Två döda kaniner som hittades i förra veckan. I helgen hittades ytterligare fem. Foto: Läsarbild

Flera nya döda kaniner hittade i Stockholm

Efter rapporterna om den mystiska kanindöden i förra veckan så anas ingen ljusning. I helgen hittades ytterligare fem döda kaniner på Östermalm.

  • Publicerad 20:00, 25 sep 2018

I förra veckan sa stadens skadedjurssamordnare Tommy Tuvunger till StockholmDirekt att man misstänker en smittsam dödliga sjukdom går bland kaninerna. Trots det har flera oroliga läsare hört av sig med obekräftade uppgifter om att det handlar om råttgift som kaninerna fått i sig.

– Nej, vi har inte fått den indikationen. Det pekar fortsatt mot gulsot eller något liknande eftersom kaninerna dör över en så pass stor yta över hela Östermalm. Hade det varit råttgift hade det enligt min uppfattning varit en mindre yta som det rörde sig om, säger Tommy Tuvunger.

Mystisk gnagardöd på Östermalm

Det handlar nu om ett 20-tal kaniner som hittats döda de senaste veckorna. Men hoppet om att kunna obducera och därmed ta reda på vad som drabbat kaninerna lever. Staden har nämligen lyckats hitta kaniner som inte hunnit förruttna.

– Vi har några i sådant skick att de kan skickas iväg på obducering nu, så får vi se var det landar, säger Tommy Tuvunger

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42