Johan Påhlsson starta krog i Vallentuna centrum – men fick nobben. Foto: Hege Hellström

Flera nya restauranger till Vallentuna centrum – men bara kedjor

Länge har snacket i Vallentuna handlat om varför det finns så många pizzerior – och så få andra restauranger. Nu lovar fastighetsbolaget i centrum en ny restaurang i Järnias gamla lokaler. Och mycket mer. Men den lokala krögaren har fått nobben.

  • Publicerad 17:27, 13 sep 2017

Efter en artikel om Andreas Simoncic som hotade att flytta från Vallentuna på grund av det risiga restaurangutbudet blev det en mindre storm på sociala medier. Många höll med: det saknas restauranger i Vallentuna.

LÄS MER: Katastrofalt krogutbud - då hotar Andreas att flytta

Krögaren Johan Påhlsson, som driver golfrestaurangen vid Veda, ringde upp Vallentuna Nyheter och ville berätta sin version.

– I debatten låter det som att krögarna tyckte att det var helt ointressant att starta i Vallentuna centrum, men så är det inte. För ett par år sedan ville jag starta en kvalitetsrestaurang i Apotekets eller Pressbyråns lokaler, säger han.

Ville få hjälp

Johan Påhlsson ville ha Fastpartners hjälp att bygga om lokalerna så att de skulle fungera som restaurang – men fick nobben.

– Jag tycker väldigt mycket om vår kommun, men hur har de valt fastighetspartner?

Magnus Sjögren, marknadschef på kommunen, besvarar den frågan så här:

– Kommunen har inte sålt fastigheterna till Fastpartner. För tio år sedan sålde vi till Vallentuna centrum AB, ett bolag som var lokalt och som vi hade nära samarbete med. De var fria att sälja till den de vill sen, säger Magnus Sjögren.

Lyssnar på pratet på byn

Han säger att kommunen är medveten om folkopinionen för restauranger som inte bara säljer pizza.

– Den signalen tycker jag är lätt att fånga upp bara av att lyssna på det allmänna pratet på byn. Dessutom vill vi ha lite mer underbyggd koll, så vi ställer frågan i undersökningar som kommunen gör, vad man önskar mer av i centrum, och då får vi det svaret – att det saknas en viss typ av restauranger. Invånarna ser det som ett av de viktigaste tillskotten vi skulle kunna få, säger Magnus Sjögren.

På Fastpartner svarar regionchefen Patrik Arnqvist att de lokaler som Johan Påhlsson ville ta över inte var anpassade för restauranger. Men samtidigt säger han att Fastpartner nu lovar flera nya restauranger. Bland annat i Järnias gamla restaurang.

– Vi tänker oss att lyfta in ett antal koncept, krogar som finns i Sverige, säger Patrik Arnqvist.

Men inga lokala krögare?

– Kedjeaktörerna har bra och tydliga koncept som de vet fungerar, så väl i Stockholms innerstad som i Vallentuna. Kunderna hittar till dem. Mer än en kommer att komma in, i både mindre och större lokaler. Det finns ju duktiga lokala krögare i Vallentuna redan i dag men det finns inte utarbetade konceptrestauranger.

Vilken kedja blir det?

– Det kan jag inte säga. Men det blir inte en pizzeria.

För Johan Påhlsson var drömmen en riktigt geniun Vallentunakrog.

– Det är synd. Jag hade tänkt att man kan gå och ta en biff eller fiskrätt och ett glas vin på min restaurang. Man blir lite ledsen, säger Johan Påhlsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23