Minst tre överfallsvåldtäkter har anmälts i helgen. Foto: Sacharias Källdén

Flera överfallsvåldtäkter under påskhelgen

En kvinna utsattes i går eftermiddag för ett våldtäktsförsök i centrala Stockholm – men lyckades slå sig fri och fly. Händelsen var den tredje i raden av utomhusöverfall mot kvinnor i Stockholm under påskhelgen. På tisdagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

  • Publicerad 09:09, 3 apr 2018

Klockan 14.40 i går eftermiddag larmades polisen om ett misstänkt våldtäktsförsök på Norra Stationsgatan i centrala Stockholm.

Enligt polisen var det en anmälare som ringde in och berättade att denne hört kvinnans skrik.

– Det ringer en anmälare om att en kvinna har utsatts för ett våldtäktsförsök som hade skett 15 minuter tidigare. Anmälaren har hört skrik och sett hur kvinnan tagit sig ut ur porten och gått från platsen. Den misstänkta förövaren ska också ha försvunnit, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Vid 15.30 påträffade polisen kvinnan.

– Hon berättar att hon har lurats och förmåtts gå in i trapphuset, där gärningsmannen sedan har tagit tag i henne. Hon har då skrikit och sparkat och lyckats ta sig ur och fly från platsen, säger Sven-Erik Olsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen har ett tydligt signalement och sökte under kvällen och natten efter gärningsmannen. Han ska vara cirka 170 centimeter lång, ha mörkt hår och skägg samt ha burit hantverkarbyxor med förstärkningar på framsidan, enligt polisen. På tisdagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits.

– Det vi gör är att spårsäkra. Han har bland annat tagit i hennes kläder. Men det finns ingen misstänkt i ärendet i nuläget, säger Sven-Erik Olsson.

Våldtäktsförsöket är ett av flera övergrepp som inträffat utomhus mitt på dagen i Stockholm under påskhelgen. På söndagen anmäldes att en kvinna våldtagits i ett skogsområde vid Stockholms universitet. Enligt polisen har gärningsmannen troligtvis följt efter kvinnan. Inte heller där uppges någon ha gripits.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I fredags anmäldes även fullbordad utomhusvåldtäkt i Bromma där en kvinna vid 17-tiden blev överfallen av en okänd man när hon var på väg hem från sitt arbete. Där har ingen misstänkt gripits i nuläget.

I lördags anmäldes även en misstänkt våldtäkt på Tele2 Arena i samband med Hammarbys premiärmatch.

Enligt polisen utreds alla ärende som enskilda händelser.

– Det går inte att säga att det hänger ihop. De utreds var för sig och vad jag vet har ingenting framkommit som tyder på något annat, säger Sven-Erik Olsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17