En bil har kört på flera personer utanför Högdalens vårdcentral. Foto: Linda Gren

Flera personer påkörda utanför sjukhus

Minst tre personer har blivit påkörda utanför Högdalens vårdcentral, varav en av dem uppges ha livshotande skador. Enligt polisen har en äldre kvinna tryckt på gaspedalen av misstag och tappat kontrollen över fordonet.

  • Publicerad 13:28, 8 aug 2017

Klockan var strax efter 13 på tisdagen när en bil körde in i ett flertal personer utanför Högdalens vårdcentral.

Minst tre personer ska ha skadats och enligt polisen ska tillståndet vara allvarligt för åtminstone en av dem.

- Enligt de initiala uppgifterna ska det finnas allvarligt skadade. Men om det rör sig om en eller flera kan jag inte säga i nuläget, säger Anders Bryngelsson, pressansvarig vid Stockholmspolisen.

"Ingen terrorhandling"

Enligt polisen är händelsen rubricerad som en olycka och en förundersökning har inletts gällande grov vårdslöshet i trafik.

– En äldre dam född 1933 tryckte på fel pedal och körde på tre personer. Det är ingen terroristhandling, säger Mats Brännlund vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Kvinnan chockad

Enligt polisen ska kvinnan ha backat och kört in i entréväggen.

Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt men uppges vara chockad efter händelsen. Hon ska nu höras.

Platsen var under tisdagseftermiddagen avspärrad och vid 15-tiden arbetade tekniker fortfarande på platsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18