Flera personer saneras vid Stureplan

Flera byggnader på Östermalm har spärrats av efter larm om ett misstänkt föremål. Räddningstjänsten sanerar nu människor som eventuellt varit i kontakt med försändelsen. Enligt Stockholmspolisen rör det sig om ett pulver.

  • Publicerad 16:19, 17 okt 2018

Polis och räddningstjänst finns på plats på Ingmar Bergmans gata efter ett larm om ett misstänkt föremål i en försändelse som inkommit till adressen.

Ett stort område kring adressen är nu avspärrat medan kontrollen pågår och personer som eventuellt varit i kontakt med försändelsen saneras. Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg bekräftar att det handlar om någon form av pulver som nu kontrolleras.

– Men hur det har inkommit vet vi inte, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Westberg är Nybroplan i riktning mot Stureplan avstängd för trafik och busstrafiken på Ingmar Bergmans gata påverkas. Det finns inga uppgifter om personskador.

– Det finns heller ingen prognos för hur lång tid det kommer ta, säger Anna Westberg.

Klockan 17.20 skriver polisen på sin hemsida att följande gator är avspärrade: Ingmar Bergmans gata, Almlöfsgatan, Birger Jarlsgatan från Nybroplan till stureplan i norrgående riktning, Nybrogatan och Sibyllegatan på de delar som korsar till Almlöfsgatan och Ingmar Bergmans gata.

När StockholmDirekt besöker platsen pratar vi med Kristoffer Fransson som inte får lämna hårsalongen Vita på Nybrogatan som är innanför avspärrningen.

– Vi är inspärrade och får inte komma ut. Och vi får inte veta mer än så, säger han.

Polis häver avspärrning – bara för Dramaten

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Saneringsuppdrag. Byggnader vid Stureplan har spärrats av i väntan på räddningstjänsten. Foto: Elin Jonsson