Flera skotthål syns i restaurangens fasad efter nattens skjutning. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Flera skott sköts mot restaurang i Bredäng

Flera skott sköts mot en restaurang i Bredäng i natt. Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

  • Publicerad 09:58, 7 aug 2018

Strax innan midnatt natten till tisdag fick polisen larm om att flera skott skjutits mot den restaurang som ligger ovanför Hemköp i Bredäng. Under tisdagsmorgonen syns minst sju kulhål i restaurangens fasad.

– Det var klockan 23.40 som ett antal inringare sa att de hört smällar. På plats konstaterar vi att det fanns kulhål i rutorna. Som jag förstått det fanns det personer i lokalen, men ingen har skadats, utan det var bara materiella skador, säger Lars Byström, presstalesperson på polisen.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott. Under natten spärrades stora delar av centrum av och polisens tekniker jobbade med att säkra bevis på platsen.

I nuläget har ingen person gripits.

Andra attacken mot restaurang

Nattens skottlossning är den andra attacken mot en restaurang i Bredäng på bara några veckor. I slutet på juli riktades ett brandattentat mot restaurang Tarantella, efter att någon krossat en ruta och kastat in ett brinnande föremål i lokalen.

– Vi tittar naturligtvis på om det kan finnas något samband mellan händelserna, men i nuläget är det alldeles för tidigt att ha en uppfattning om den saken, säger Lars Byström.