Flera skottlossningar i natt. Under dagen ska förhör hållas i samband med gårdagens dödsskjutning i Östberga. Foto: Mostphotos

Flera skottlossningar i Stockholm i natt

Polisen har ännu inte gripit någon efter gårdagens skottlossningen i Östberga där en person sköts till döds. Under natten har det skjutits på flera ställen i Stockholm men polisen ser i nuläget ingen samband mellan händelserna.

  • Publicerad 08:01, 16 aug 2017

Vid 20-tiden i går kväll, bara timmar efter att en 20-årig man skjutits till döds i Östberga, larmades polisen till en skottlossning i Skarpnäck.

En man död efter skottlossning i Östberga

– Man har hört fem-sex smällar, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

På plats påträffades ett flertal patronhylsor som tros komma från ett automatvapen. Inga personer ska ha skadats och ingen uppges heller ha gripits.

– Men många blev rädda, säger Kjell Lindgren.

Polisen har upprättat en förundersökning avseende mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Bara minuter innan inträffade även en misstänkt skottlossning i Fittja. Enligt polisen ska vittnen ha hört en smäll och sett en man med ett vapen. Händelsen utreds som misstänkt grovt vapenbrott.

"Fönster med skotthål"

Senare under natten larmades om ytterligare en skottlossning i Södra Stockholm. Klockan 00.43 fick polisen uppgifter om att det skjutits i Kärrtorp.

– Då larmades det om en handfull skott. Man åker dit och en person ger sig till känna som pekar på ett fönster med skotthål. Ingen är skadad och tekniker ska dit på morgonen, säger Kjell Lindgren.

Händelserna är nu rubricerade som brott mot vapenlagen.

Strax före midnatt påträffades även en person skadad i Solberga i Södra Stockholm. Vittnen har uppgett för polisen att de hört skott och att ett fordon ska ha lämnat platsen. Enligt polisen tyder skadorna på att personen kan ha skjutits med ett luft- eller paintballvapen. Händelsen utreds som en misshandel.

"Ingen naturlig koppling"

Enligt Kjell Lindgren finns det i nuläget ingenting som tyder på att skjutningarna har någon koppling till till varandra eller händelsen i Östberga i går kväll, där en person fortfarande vårdas för sina skador.

– Det finns ingen naturlig koppling. Men det är ganska mycket på ett bräde just under det gångna dygnet, säger han.

Under dagen ska förhör hållas med de inblandade. Men än så länge har ingen misstänkt gripits för dådet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.