Foto: Mostphotos

Flera stölder mot arbetsfordon – var det tjuvarna som jagades?

En stöldvåg kan vara på väg att stoppas. I en bil påträffad i Järfälla hittades gods från ett av flera inbrott i arbetsfordon i Enköping under den senaste tiden.

  • Publicerad 10:40, 24 sep 2019

Flera stölder har drabbat transportbilar och arbetsfordon i Enköping den senaste tiden.

I flera fall har en sidoruta slagits sönder och tjuvarna tagit bland annat verktyg. Särskilt laserinstrument har försvunnit.

I helgen drabbades en lastbil som stod på Skördevägen, nära Bovieran i Bergvreten. Där stals borrar, batteriladdare, korslaser och andra verktyg till ett sammanlagt värde av 22.000 kronor.

Polisen ser att det kan finnas samband mellan flera liknande fall.

Exempelvis ett inbrott i ett arbetsfordon på Långgatan för en vecka sedan.

Det ärendet aktualiserades på måndagen då polis i Stockholms län tog upp ett efterföljande av en bil. Bilen kom undan efterföljandet, men hittades senare i Järfälla. Dock fanns inga personer kvar vid den då.

I bilen hittades stöldgods som tros vara från fordonet som drabbades av inbrott på Långgatan förra veckan.

Det ger polisen hopp om att kunna finna de skyldiga och att stöldvågen mot arbetsfordon ska kunna ta slut.

Lördag, 23-tiden

Romberga

Stöld. En bilägare som handlade på hamburgerrestaurangen Max sent på kvällen reagerade på att bilens lampor var tända då personen kom tillbaka. Vid hemkomsten upptäckte bilägaren även att en dator med tillbehör stulits ur bilen.

Onsdag-fredag

Ormvråksgränd

Stöld. En bilförare tyckte att hennes Volkswagen Polo lät konstigt då hon startade och åkte därför till en bilverkstad. Där konstaterades att någon stulit katalysatorn från bilen.

– Jag vet att katalysatorer stulits från bilskrotar tidigare eftersom det finns dyrbar metall i dem, men det är första gången jag hör talas om att det stjäls från en parkerad bil, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53