Krossad ruta. Flera taxibilar har blivit drabbade av stenkastning i Täby och Danderyd under helgen. Foto: Mostphotos

Flera taxibilar utsatta för stenkastning i Norrort

Både i Täby och Danderyd har taxibilar blivit utsatta för stenkastning i helgen. "Vi ser allvarligt på detta", säger kommunpolis Carolin Edberg.

  • Publicerad 11:38, 14 jan 2019

Under helgen har flera taxibilar utsatts för stenkastning. Bilarnas rutor har i samtliga fall krossats, men ingen person har kommit till skada.

– Det är problem som skett tidigare. I vissa fall var stenarna stora som en knytnäve, säger Carolin Edberg, Danderyds kommunpolis.

I Täby har två fall av skadegörelse mot taxibilar förekommit i helgen. Natten till söndagen den 13 januari klockan 01 och natten till måndagen klockan 02.30.

I båda fallen har en eller flera personer kastat sten från bron i Hägernäs som går över E18. I det ena fallet gick bakrutan sönder och i det andra fallet gick framrutan sönder.

Skador även i Danderyd

I Danderyd har förövarna stått på gångbron mellan Mörby Centrum och Fribergaskolan, som leder till pendlarparkeringen. Under lördagen fick två taxibilar sina rutor krossade, den ena klockan 01 och den andra klockan 02.

– Vi ser allvarligt på detta. Nästa gång kan någon komma till skada, man kan skadas av stenen eller köra av vägen, säger Carolin Edberg.

Samarbete med kommunen

Både i Täby och Danderyd arbetar nu polisen tillsammans med kommunernas väktare.

– Kommunens väktarbevakning kan patrullera de aktuella platserna och långsiktigt kan man se över om det behövs nät vid broarna. Från polisens sida ökar vi vår synlighet och spanar där vi tidigare haft problem, säger Carolin Edberg.

Ingen person är gripen. Brotten rubriceras som skadegörelse och framkallande av fara för annan. Polisen uppmanar allmänheten att kontakta polisen om de vet något om det som hänt.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt