Trafikolyckor. Det hala vägunderlaget kan orsaka fler trafikolyckor på vägarna. Foto: Mostphotos

Flera trafikolyckor senaste dygnet i Täby

Senaste dygnet skedde flera olyckor på vägarna i Täby. En person fördes till sjukhus efter en krock i Arninge. "Många har för höga hastigheter med tanke på underlaget" säger polisen.

  • Publicerad 11:08, 16 jan 2019

På onsdagsmorgonen kallades polisen till en singelolycka väg 265 i Täby.

– Vi är fortfarande och jobbar på platsen, sa Ola Österling, presstalesperson på polisen under morgonen.

Flera olyckor på kort tid

Klockan 16.17 under gårdagen kallades polisen till Lahäll efter att två personbilar krockat med varandra. Ingen kom till skada. Senare klockan 20.26 kolliderade två bilar på E18, Norrtäljevägen i Arninge. En skadades i olyckan, fick föras till sjukhus och en anmälan har upprättats.

– Personen var vaken, men skadeläget ännu oklart, och han fick föras till sjukhus.

Inga alarmerande siffror, menar kommunpolis Jan Berlin. Med tanke på det hala vägunderlaget uppmanar han dock bilister att ge sig ut på vägarna lite tidigare.

– Många har för höga hastigheter med tanke på underlaget, säger han.

– Vi ökar våra trafikkontroller på kända platser, med högre olycksstatistik. Rådet är att köra lite tidigare, så att man är mindre stressad.

Ansvaret ligger på föraren

Mattias Tillberg på polisen uppmanar förare att inte helt lita på bilarnas säkerhetssystem.

– Man kan inte helt lita på att antisladdsystemet fungerar i alla fall. Man måste tänka på hur man kör och man kan inte förlita sig på att bilen ska hantera situationen.

En av de vanligaste orsakerna är att många förare inte håller avstånd till bilen framför sig.

– Anpassa hastigheten, håll avstånd och kör efter rådande väderförhållande och trafiksituation. De absolut vanligaste olyckorna är att man inte anpassar fordonet för hur det ser ut på vägarna just nu, säger han.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt