Foto: Sacharias Källdén

Flera unga rånade i Hägernäs i helgen

Under helgen har två rån skett i Hägernäs. I bägge fallen har de som utsatts varit unga. Ingen är misstänkt för brottet och polisen söker nu vittnen till händelserna.

  • Publicerad 11:35, 30 okt 2019

Under natten mellan lördagen och söndagen blev tre unga personer rånade och misshandlade i närheten av McDonalds i Hägernäs.

– Flera gärningsmän har gått fram till målsägande och misshandlat dem, säger Mattias Tillberg på Täbypolisen.

I samband med misshandeln blev de även rånade på saker de haft på sig, bland annat sina jackor. Händelsen rubriceras som rån och grov misshandel.

Flera maskerade gärningsmän

Under söndagseftermiddagen runt klockan 16 ska även flera maskerade gärningsmän rånat två målsägande, under 15 år, vid Hägernäs station.

– De har blivit av med personliga ägodelar bland annat sina jackor, säger Mattias Tillberg.

Den händelsen rubriceras som rån.

Polisens ungdomsgrupp i Täby arbetar nu med rånen.

– När det gäller rånet på natten vid McDonalds så har man begärt ut övervakningsfilmer och vi hoppas vi kan gripa gärningsmännen, säger Boxiao Pan, på polisens ungdomsgrupp i Täby.

Polisen söker efter vittnen

Ingen är ännu misstänkt för händelserna, men enligt polisen så finns ingen koppling mellan de bägge rånen. Enligt signalementen som målsägande gett tror polisen att det rör sig om unga gärningspersoner i bägge fallen.

Polisen uppmanar allmänheten att kontakta dem på 114 14 om man sett något som stuckit ut under söndagseftermiddagen i närheten av Hägernäs station.

– Har man varit på platsen och har uppgifter så ska man kontakta oss, säger Mattias Tillberg.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt