Igår var det 200 markbränder i Stockholm enligt brandförsvaret. Nu har polisen gripit flera ungdomar misstänkta för att ha startat några av bränderna. Foto: Adam Skog/Mostphotos

Flera ungdomar gripna för markbränder i Stockholm

Polisen har gripit ett flertal ungdomar efter de senaste dygnens markbränder i Stockholm. Enligt polisen har ungdomarna filmat när de tänt eld på aspludd och lagt ut på sociala medier.

  • Publicerad 15:41, 22 maj 2019

De senaste dygnen har hundratals markbränder brutit ut i Stockholmsområdet. Enligt räddningstjänsten pågick så sent som vid 14-tiden idag mellan 30-40 bränder samtidigt runt om i länet och enligt polisen är en stor del av dem anlagda.

Nu uppger polisen att ett flertal ungdomar har gripits misstänkta för att ligga bakom en del av bränderna. På sin hemsida skriver polisen också att ungdomarna har filmat när de tänt eld på det vita aspluddet, som just nu ligger som ett täcke över Stockholm, och sedan lagt ut filmerna på sociala medier.

Enligt polisen kan fler gripanden vara aktuella då det finns signalement.

”Brinner överallt”

Enligt Peter Lindgren vid Storstockholms Brandförsvar har brandkåren fullt upp med att släcka markbränder runt om i länet.

– Bilarna åker runt för att täcka upp på alla ställen. Det brinner överallt i stan, både i mark och terräng, säger han.

Han tror att det kommer inträffa fler bränder så länge det är torrt i marken.

– Vi får se vad som händer. Men det handlar uteslutande om markbränder i gräs och skog, säger Peter Lindgren.