Ett flertal anmärkningar riktas mot ett serveringsställe i Enköpings kommun. (Bilden är inte därifrån). Foto: Mostphotos

Flertal anmärkningar på serveringsställe

Möglig potatis i kylen. Flugägg i kastrull med mat. Mycket smutsigt. Det är vad miljö- och livsmedelsinspektören skriver efter ett kontrollbesök på en krog/restaurang i Enköpings kommun.

  • Publicerad 10:59, 21 aug 2017

Den 10 augusti gjordes den oanmälda kontrollen.

Fem kontrollområden granskades.

Domen blev hård.

Några klipp ur tjänsteskrivelsen:

o Det förvarades mögliga livsmedel på olika ställen i köket. Bland annat så fanns det bakpotatisar i en dragkyl som var mögliga och någon form av gryta som stod i kökets ena hörn.

o Det förekom flugor i köket, bland annat verkar de ha lagt ägg i den kastrull med mat som stod i kökets hörn.

o Hela lokalen var mycket smutsig, inklusive golv, väggar, dragkylar och handtag.

o Kylar i både köksdelen och i bakre rummet höll en temperatur på mellan 12 och 14 grader och i dem förvarades bland annat räkor, skagenröra och rått kött. Kylvaror bör förvaras i högst 8 grader och räkor i högst 4.

o Det verkade saknas tillräckliga möjligheter till handtvätt. Handtvättstället saknade tvål. Personalens omklädningsrum var mycket smutsigt och rörigt.

Rapporten är en rekommendation till serveringsstället om vad som bör åtgärdas. Verksamheten kan fortsätta utan avbrott.

Däremot kommer enextra kontroll att göras.

Skulle bristerna då vara återkommande eller allvarliga kan kommunen besluta om förbud eller krav på åtgärder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52