Nedsläpp. Tjejhockeyn inom ESK siktar på att växa. Foto: Mostphotos

Flickhockeyn ska bli en naturlig del av ESK

ESK:s flickhockey-sektion växer. – Jag vill att det här blir en naturlig del av ESK i framtiden, säger lagledare Björn Lundkvist.

  • Publicerad 10:52, 5 okt 2017

Den första helgen i oktober uppmärksammas flickishockeyn runt om i världen. Enköping är inget undantag, men Björn Lundkvist blickar långt bortom det som kallas World girls ice hockey weekend. Han brinner för att skapa något beständigt inom klubben.

– För mig och min dotter började det för några år sedan, hon är född 2007.

När flera tjejer slutade spela blev det hela ”halvdant”, enligt Björn Lundkvist. Sedan dess har det arbetats för att intresset ska växa och det har fungerat. Nu har flickorna blivit en egen lagenhet i ESK, men fler intresserade behövs.

– Syns man inte så finns man inte. Om det är två, tre tjejer bland tjugo killar så försvinner man lätt. Är det ett eget lag så blir det en helt annan sak, säger han.

För den som är intresserad är det bara att kontakta Björn via kansliet. Det gäller även om den som vill spela inte har all utrustning.

– Man får fyra provträningar på sig innan man måste bestämma sig. Alla är jättevälkomna. Så länge man provar kan man inte göra fel. Klubben har lite grejer att låna ut, framförallt i de mindre storlekarna. Det finns inga problem, bara lösningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19