Foto: Mostphotos

Flygande bilist undantaget under lugnaste helgen

Efter en vild framfart på E18 flög en bilist långt vid Grillbyavfarten. Annars har det varit en historiskt lugn helg. – På mina trettio år vid polisen har jag inte varit med om något liknande, säger Jonas Rickeborn på polisen i Enköping.

  • Publicerad 11:27, 16 mar 2020

På ett eller annat vis tror Rickeborn att den pågående corona-pandemin påverkat brotteligheten.

Pubar och klubbar håller stängt, folk håller sig hemma i högre grad.

– Vi har bara några enstaka noteringar från helgen, förklarar Rickeborn.

Ett drograttfylleri tidigt på lördagens morgon är det enda misstänkta brott som finns att rapportera från lördag-söndag:

Nyängsvägen

Lördag 03.50

Drograttfylleri. En man från Enköping i 20-årsåldern misstänks för att ha använt droger och kört bil. Han var positiv på snabbtest.

I slutet av förra veckan noterades också ett par händelser:

Hornugglegränd

Torsdag-fredag

Skadegörelse. En bakruta på en bil krossades, men gärningspersonerna har inte varit inne i bilen. Det är ett tillvägagångssätt som polisen sett flera gånger den senaste tiden.

E18 Grillby

Fredag kväll

Vårdslöshet i trafik mm. Allmänhet tipsade om att en bil kördes fort och vårdslöst på riksväg 70 från Sala mot Enköping. Polis tog upp förföljandet, bilen tog in på E18 mot Stockholm och vägrade stanna på polisens tecken. I stället ökades hastigheten till över 220 kilometer i timmen, enligt polisens uppgift.

I Grillby tog färden slut. Mannen försökte svänga ion på avfarten, men i den skarpa högerkurvan fortsatte bilen i hög fart rakt fram, flög uppskattningsvis 15 meter och fick omfattande skador.

Mannen kunde dock kliva ur bilen oskadd.

Han är i 30-årsåldern, är inte Enköpingsbo. Han är misstänkt för hastighetsöverträdelse, vårdslöshet i trafik samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Han har inte kunnat ge någon förklaring på sitt beteende.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01