Flyktbil hittad efter pantbanksrån

Den vita personbil som rånarna flydde i har hittats i närområdet. Nu knackar polisen dörr för att få in uppgifter om hur gärningsmännen tagit sig vidare.

  • Publicerad 12:03, 7 jan 2019

Den vita smutsiga audin som de maskerade rånarna använde för att fly från Hallunda centrum har nu hittats av polisen på Iduns Väg, en kilometers bilväg bort från centrum. Nu har området kring bilen spärrat av och bilen ska undersökas av polisens tekniker.

– Vi har kollat så att det inte finns någon person i bilen, vi ska göra en teknisk undersökning på plats och sen bärgas den, säger Eva Nilsson på polisens regionsledningscentral.

Polisjakt efter rån i Hallunda

Nu söker polisen vittnen som kan ha sett hur rånarna tagit sig vidare från platsen.

– Vi vill veta hur de har tagit sig vidare. Om någon har sett dem lämna bilen och hur de har tagit sig vidare. Vi knackar dörr i området där den påträffades, säger Eva Nilsson.

Den som har sett något som kan vara intressant för utredningen kan prata med poliser på plats eller ringa 114 14.

Har ni något signalement på gärningsmännen?

– Vi har inget signalement som vi vill gå ut med nu, men saker som man sett där bilen är lämnad vill vi gärna få tag i, säger Eva Nilsson.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Vi går igenom och sammanställer de uppgifter vi har fått in och går igenom övervakningskameror i centrum och kring brottsplatsen.

Enligt uppgifter till polisen ska rånarna ha varit beväpnade med skjutvapen.

– Det finns uppgifter om att minst en ska ha haft skjutvapen men inget skott är avlossat, säger Eva Nilsson.

Ingen är ännu gripen misstänkt för rånet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android